Zel­ler­ro­po­gós fokhagymás-joghurtos mártogatóval

HírKlikk 2022. október 31. 20:20 2022. okt. 31. 20:20

Ezt az ételt a fo­gyó­kú­rá­zók is nyu­god­tan fo­gyaszt­hat­ják mert kevés benne a szénhidrát, és magas vitamin- (A, B1, B2, B6, C, E), ásványi anyag (magnézium, foszfor, vas, kálium, molibdén és magnézium) tartalma különösen értékessé teszi.

Hozzávalók: 

1 zellergumó
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zabpehelyliszt vagy más diétás liszt
só, bors ízlés szerint
olaj

Így készitsd el:

Reszeld le a zellert és nyomd össze a fokhagymát. Dolgozd egybe az összes alapanyagot. Kis átmérőjű serpenyőben hevíts fel kevés olajat, ezen teríts el egy nagy adag zelleres masszát.

Ha megsült az egyik oldala, egy lapát segítségével óvatosan fordítsd át, hogy a másik oldala is megpirulhasson. Nagyjából négy-öt perc alatt ropogósra sül.

A kész zellerropogóst papírtörlőre szedd ki. Fokhagymás-joghurtos mártogatóval kínáld.

Forrás: Hírklikk