A református püspök örül, hogy nem a müezzin énekét hallgatjuk karácsonykor

HírKlikk 2018. december 25. 09:22 2018. dec. 25. 09:22

Bogárdi Szabó István református püspök volt a vendége az ECHO TV Napi aktuális műsorának. Az egyházi vezető szerint a jelenlegi kormánynak köszönhető, hogy béke van az országban.

Szenteste talán természetes, hogy azoknak is eszébe jut Isten, akik egész évben mellőzik őt. Pedig létezhetne, hogy egész évben karácsony szentségében és Isten közelségében éljünk? - tette fel a kérdést Szabó Anett az ECHO TV Napi aktuális című műsorának különkiadásában. Bogárdi Szabó István református püspök úgy reagált erre: a szeretet kétoldalú, tehát rajtunk is múlik. Azonban, a karácsony nagy titka az, hogy Isten „vesztegeti” ránk az idejét - tette hozzá.

"Természetesen ez rajtunk is múlik, a szeretet kétoldalú dolog. Van, aki szeret és van, aki szeretve van és ez lehet kölcsönös is. Isten nem mellőz bennünket. Olyan korban élünk, amikor a hatékonyság lett az egyik nagy bálvány, lendítőerő, ami viszi előre a világot. Sokszor mondják, hogy én erre meg erre nem vesztegetem az időmet. A karácsony nagy titka viszont az, hogy Isten „vesztegeti” ránk az idejét. 

Régen roppantul idegesített az, hogy bementem egy bevásárlóközpontba és Stille Nacht, a Csendes éj című dal csengett a fülembe. De most van kétszázéve, hogy először elhangzott Tirolban, egy kántor gyönyörű szerzeménye. Kissé piacosított formában próbálják meghozni a kedvünket az ajándékozáshoz, de mégsem egy müezzin énekét hallgatjuk karácsonykor. Realistaként azt kell mondanom nagy a baj, de van remény."

Magyarországon a jelenlegi kormányzati politikának is köszönhető, hogy többé kevésbé békesség van, de ezt fontos lenne Istennek meghálálnunk. Magyarországon nincs háború, nem üldözik az embereket a hitükért, a meggyőződésükért - magyarázta a református püspök. 
Hozzátette, ha mi élvezhetjük egy kormányzatnak a megbecsülését és a támogatását akkor egy picit erősebb lesz a derűnk, bátrabban tekintünk a jövőre és felszabadultan hirdethetjük az embereknek a helyes utat. 

Forrás: Hírklikk