A tisztifőorvos elrendelte az idősotthon tesztelését, de kifolyt a minta

HírKlikk 2020. április 18. 11:42 2020. ápr. 18. 11:42

A Népegészségügyi Központ tesztelt, tudtak is a hibáról, de csak nyolc nap után ért oda levelük a Pesti úti otthonba, addig nem is szóltak senkinek.

A 24.hu írta meg, hogy két levelet is kaptak postán a Pesti úti idősotthonban a Nemzeti Népegészségügyi Központból. Az első április 9-i keltezésű, eszerint a beküldött mintában kevés sejtes elem volt található, azaz nem volt jó a mintavétel. Az április 10-i levél pedig arról szól, hogy

 

a minta szállítás közben kifolyt.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes az ügyről azt nyilatkozta, hogy összesen 74 teszt nem sikerült. Ez a 74 beletartozott abba az 500-ba, amit a betegek elszállítása napján végeztek el Müller Cecília országos tisztiorvos utasítására.

A főpolgármester-helyettes felhívta a figyelmet arra, hogy a hibáról nem azonnal, de még csak nem is a következő napokban értesítették az idősotthont. Csak kilenc nappal később, a levelek kézbesítése után ismerte meg az idősotthon vezetője a helyzetet.

A 24.hu úgy tudja, hogy kilenc idős ember tesztje folyt ki, ők az idősotthonba laknak jelenleg is, és nem lehet tudni, hogy fertőzöttek-e. Egyiküknél tünetek is jelentkeztek. A 74, kevés sejtes mintát adó lakóból 65-en vannak kórházban.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom