Magyar Péter: nem szeretném, ha Lázár miniszterelnök lenne

HírKlikk 2024. április 28. 09:05 2024. ápr. 28. 09:05

A Tisza Párt alelnöke ezt a Hard Talk Puzsér Róberttel című műsorban mondta. Ugyanitt jelentette ki, hogy nem hisz az Európai Egyesült Államokban, és abban sem, hogy az ellenzék helyett Brüsszel fogja Orbán Viktort leváltani.

Az Index által szemlézett beszélgetés szerint Magyar Péter hosszan beszélt kapcsolatáról a Fidesszel, jelezte, egykor még ő is ott ült Orbán Viktor mögött, amikor a  Testnevelési Egyetemen beszélt, majd fokozatosan jöttek a csalódások. A 2022-es választáson már befogott orral szavazott a Fideszre. Kicsapta nála a biztosítékot, amikor 2021-ben a lemondott  augusztus 20-i tűzijáték után leváltották a meteorológiai szolgálat vezetőjét, felháborodott azon is, amit Leslie Mandoki születésnapján hallott (Orbán Viktorral és Rogán Antallal volt ott), de a részleteket nem osztotta meg.

Magyar egyébként Orbán Viktor politikáját két csalódással, a 2002-essel és a 2010-essel magyarázta. 2010-ben Brüsszelben rácsapták az ajtót korábbi szövetségesei, onnantól jött a keleti nyitás.

Magyar Péter közölte: nem hisz abban, hogy magyar EP-képviselő olyan állásfoglalást szavaz meg, ami után fel kell függeszteni az uniós pénzeket, mert ez az országnak árt. Szerinte is van zsarolás, kettős mérce Brüsszel részéről, ami azonban hasznos a Fidesznek, mert belpolitikai kampányt építhet rá. Jelezte, súlyos szuverenitási kérdésnek tartja, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke vele indítja első eljárását, miközben a Fidesz dolgozik amerikai kampánytanácsadókkal. Azt üzente a fideszes  Menczer Tamásnak, Deutsch Tamásnak, hogy nem háborúpárti, ő is szigorú migrációs szabályozást szeretne.

Forrás: Index