Nyilatkozatsop miatt nem kapott kórházi adatokat az MSZP elnöke

HírKlikk 2020. április 26. 13:38 2020. ápr. 26. 13:38

Tóth Bertalan 91 kórháznak küldött levelet, de egy miniszteri utasítás alapján, nem kapott adatokat – derítette ki a 444. 

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke szerette volna tisztázni azokat az ellentmondásokat, hogy hány kórházi ágyról is kellett hazaküldeni a betegeket. Ezért 91 kórháztól kért adatokat – írja a 444 vasárnapi cikkében. A lap emlékeztet, hogy a kabinet előírta a kórházi ágyak hatvan százalékának felszabadítását, hogy ott szükség esetén koronavírus betegeket kezelhessenek. Az operatív törzs szerint, a betegeknek csak két százalékát kellett elküldeni, míg korábban Orbán miniszterelnök még az ágyak 16 százalékának felszabadításáról beszélt. 

Tóth Bertalan 91 kórháztól kérdezte ezért meg, hogy hány ágyat kellett felszabadítani?

Hány beteget kellett hazaküldeni?

Hazaküldés előtt végeztek-e rajtuk vírustesztet?

Tájékoztatták-e a betegek lakóhelye szerinti helyi önkormányzatot, hogy ellátásra szoruló személyek hazaszállítása történik?

Választ egyik egészségügyi intézménytől sem kapott a pártelnök, helyette az operatív törzshöz irányították. Az egyik kórházi vezető közölte, Kásler Miklós egészségügyi miniszter utasítása miatt, nem válaszolhat, mert tájékoztatást csak a törzs adhat. Tóth Bertalan feltette ezért kérdéseit az operatív törzs két vezetőjének, Pintér Sándor belügyminiszternek, illetve Kásler Miklós egészségügyi miniszternek, de eddig egyikük sem válaszolt.