Orbán Viktor felesége a legbefolyásosabb magyar nő

HírKlikk 2024. március 28. 16:40 2024. márc. 28. 16:40

Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége a tavalyi ötödik helyről ugrott az élre a Forbes-magazin idei listáján. Mögötte megőrizte második helyét Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója, harmadik pedig Kaminski Fanny, a kormányfő sajtótanácsadója, közösségi médiaoldalainak kezelője lett. A kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin és Varga Judit idén már nem jutott be a legjobbak közé.

Novák tavaly, még államfőként első volt a Forbes-magazin legbefolyásosabb magyar nők listáján, a volt igazságügyi miniszter Varga, pedig a harmadik – vette észre a 24.hu. Az előző évi negyedik Dobrev Klára is veszített pozíciójából, idén csak hetedik lett, helyére Pottyondi Edina influenszer, youtuber, stand-up humorista lépett.

Az élmezőnyben található néhány női politikus is: Dúró Dóra például ötödik, Donáth Anna hatodik, Baranyi Krisztina pedig nyolcadik lett. A 2024-es listán Szentkirályi Alexandra, akit a Fidesz főpolgármester-jelöltként indít, a tavalyi hetedik hely után idén a 11. helyen zárt.

A Forbes idei listáján a kormányfő lánya, Orbán Ráhel sokáig a közélet kategóriában szerepelt, ám idén már az üzleti kategóriában lett negyedik. A Forbes Magyarország szerint az idei az összeállítást nehezítette, hogy bizonyos kategóriákban az utolsó hetekben többen kiestek.

Forrás: 24.hu