Őrizetbe kerül Gérard Depardieu, a vád szexuális zaklatás

HírKlikk 2024. április 29. 19:03 2024. ápr. 29. 19:03

A 75 éves színészt két nő azzal vádolta meg, hogy két filmforgatáson szexuálisan zaklatta őket.

Az első panasz arról szólt, hogy egy 2014-es forgatáson egy akkor 24 éves asszisztenst a színész „a tenyerével végigsimított, mielőtt „illetlen szavakkal” beszélt hozzá. A nő tavaly januárban tett feljelentést – írja a Le Figaro cikke alapján a 444.hu. A második feljelentés az idén februárban érkezett egy 53 éves díszletezőtől, aki azt mondta, a színész megragadta őt egy folyosón, a lábai közé szorította, és azt mondta neki, hogy „feldugom beléd a nagy napernyőmet”.

A filmes stáb bocsánatkérésre szólította fel a színészt, amit Depardieu meg is tett, de vizsgálat indult ellen.

A francia színész ellen már 2020 decemberében is vádat emeltek nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt, miután Charlotte Arnould színésznő feljelentette. Ő két, a színész párizsi otthonában 2018 augusztusának végén történt nemi erőszakról számolt be.

Aztán Hélène Darras színésznő azzal vádolta meg Gérard Depardieu-t, hogy 2007-ben egy filmforgatás során szexuálisan bántalmazta őt.

2023 decemberében Ruth Baza spanyol újságíró és író szintén panaszt tett Spanyolországban a színész ellen nemi erőszak miatt, azok az események a Baza szerint 1995-ben, Párizsban történtek.

Egy tavaly áprilisi hír szerint a színészt összesen tizenhárman vádolták már szexuális zaklatással. Gérard Depardieu tagadja a vádakat.

Forrás: 444