Rákosihoz hasonlította Gyurcsány Ferencet a Nézőpont Intézet vezetője

HírKlikk 2018. december 29. 20:15 2018. dec. 29. 20:15

A rabszolgatörvényről, az ellenzéki pártokról és Gyurcsány Ferencről is elmondta a véleményét  Mráz Ágoston, a Nézőpont-csoport vezetője a Magyar Időknek adott év végi interjújában.

A politikai elemző szerint a túlóratörténetnek egyszerűen nincs valós társadalmi alapja. A statisztikai hivatal adataira hivatkozva azt állítja: a magyar munkavállalók átlagtúlórája 36-ra tehető, a 250 óra feletti munkával riogatni sima hisztériakeltés.

Mráz Ágostonnak az ellenzéki pártokról sincs túl jó véleménye. Az interjúban azt állítja, mivel igazi vezéralak nincsen az ellenzéki pártokban, ezért különböző agytrösztök, tanácsadók, sajtófelületek és szponzorok találják ki a követendő stratégiákat. Az ellenzéki politikusok pedig a választók helyett ezekre a megmondóemberekre figyelnek.

Hozzáteszi: utóbbiak azt a következtetést vonták le, hogy 2022-ben egy egységes ellenzéknek kell fellépnie a nemzeti keresztény táborral szemben, mert ezt még nem próbálták ki. Ennek a szervezése zajlik jelenleg. 

Az interjú egyik legérdekesebb pontja, ahogy Gyurcsány Ferencet Rákosihoz hasonlítja. Mráz úgy kezdi az okfejtését, hogy a DK népszerűsége azért nem tud tovább növekedni, mert csillapíthatatlan gyűlöletet érez ellene a magyar társadalom túlnyomó többsége, minden korcsoportban. Ezt követően az alábbi példát hozza a DK elnökének jövőbeni terveivel kapcsolatban:

" Amikor 1948-ban létrejött a szociáldemokrata-kommunista egyesült baloldal, Rákosi, Szakasits Árpád ­bebörtönzéséig, „szerényen” csak a főtitkári pozíciót vállalta el. Hasonló szerénységet gyanítok Gyurcsány Ferenc jövőtervében is."

Forrás: Hírklikk