Sokan azért látják hitelesnek Magyart, mert a Fidesz belső köreiből érkezett

HírKlikk 2024. május 6. 16:20 2024. máj. 6. 16:20

Magyar Péter, Orbán Viktor felemelkedőben lévő kihívója a debreceni rendezvényt az ország legújabb kori történelmében a legnagyobb vidéki tüntetésének nevezte – írta az AP amerikai hírügynökség, amely mintegy tízezerre tette a résztvevők számát.

Magyar a politikában új fiú, alig három hónapja lépett a nyilvánosság elé, és azzal vált ismertté, hogy ígéri: véget vet olyan problémáknak, mint a korrupció és a romló életminőség. A hírügynökség által idézett jelentés ismertette a szónok beszédét, majd rámutatott: az Anyák napi rendezvény egy vidéki körút legutóbbi állomása volt, és érzékeltette, hogy Magyar a kibontakozó kampányát a vidékre összpontosítja, azokra a kisvárosokra és falvakra, amelyeknek a lakosságát Orbán  ellenzéke nem tudta mozgósítani.

A szerző idézett egy tüntetőt, aki éppen azért látja hitelesnek Magyar Pétert, mert a Fidesz belső köreiből érkezett. Végül a jelentés ismertette a legutóbbi felmérési adatokat, és rámutatott: a kormányzó párt politikusai leplezett baloldalinak minősítették Magyart, aki mérsékelt konzervatívnak mutatkozik, és azt sugallták, hogy felemelkedése mögött nyugati erők bújnak meg.

(Mindkét nagy hírügynökség jelentését több sajtóorgánum is átvette. A szerk.)

 

Forrás: Hírklikk