40 fokban izzadnak az utasok a 4-6-os villamospótlón

HírKlikk 2019. augusztus 10. 17:22 2019. aug. 10. 17:22

A Közlekedő Tömeg Egyesület felszólította a BKV-t, hogy haladéktalanul javítsa meg a hibás klímaberendezéssel közlekedő buszokat, hiszen a következő napokban még nagyobb kánikulára lehet majd számítani.

Aktivistáik és támogatóik részéről sorra érkeznek a bejelentések, hogy a BKV számos járatán nem működik a klímaberendezés, ami az egy éve állományba került Modulo buszoknál is előfordul tapasztalatuk szerint. A civilek szerint a BKV nem végez megfelelő karbantartást a buszokon és ignorálja az utasok panaszait - írja a 168ora.hu.

“Tegnap délután egyik busz klímája sem működött a Széll Kálmán térről induló 4-6-os villamospótló járaton – derül ki az általunk végzett felmérésből. Minden járművön elviselhetetlen, 30 fok feletti hőség uralkodott, de volt olyan villamospótló is, melyen több mint 40 fokban izzadtak az utasok.

Többek között az 1 éves, magyar gyártmányú Modulo autóbuszon sem működött a légkondicionáló berendezés. Mindez a 4-6-os pótlóbuszokon utazó napi több tízezer ember egészségét veszélyezteti, de más autóbuszjáratokon is hasonló állapotok uralkodnak. (…) A BKV válaszai szerint a legtöbb villamospótló autóbusz klímája hibátlanul működik” – olvasható a Közlekedő Tömeg Egyesület közösségi oldalon megoszottt bejegyzésében.