A 75 éve született Bujtor Istvánra emlékeztek

HírKlikk 2017. július 3. 06:38 2017. júl. 3. 06:38

Pályatársai és kollégái az esővel dacolva emlékeztek Bujtor István 75. születésnapjára a Tihanyi Szabadtéri Színpadon.

A művészlegenda nevezetes filmbejátszásaival összefűzött műsorban, - amelyet fia, Bujtor Balázs vezetett - elsősorban a közös sztorik felidézése csalt mosolyt és könnyeket az arcokra - írja a Blikk.

A barátokat az özvegy, Bujtor Judit hívta össze. Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze számtalan vicces anekdotát mesélt a közös forgatásokról, a József Attila Színházban eltöltött emlékezetes előadásokról beleszőve mondandójába a Balaton-felvidéken nyaraló színészekkel együtt megesett korhelykedések tréfás történeteit.

A teltházas est legemlékezetesebb szereplője kétségkívül Kern András volt, aki egy kis írással emlékezett vissza nyolc éve elhunyt barátjára. Kern - mint ahogy a Heti hetes régebbi műsoraiban többször is - "elfogott egy levelet", amelyet Bujtor István "írt", beszámolva "fenti életének" kalandjairól. A színész a levélben megidézte barátja kedvenc sportját, a vitorlázást is. A megszállott hajós az "odafönti" "Kék Szalag"- versenyen rendre a második helyre szorult Kolumbusz Kristóf Santa Maria-ja mögött. Az emlékesten fellépett még Aradszky László, Reviczky Gábor, Eperjes Károly, Vastag Csaba, és a művész édestestvére Frenreisz Károly zenész.
Forrás: Blikk