A konyhapult tökéletes megvilágítása

HírKlikk 2019. március 22. 13:39 2019. márc. 22. 13:39

A teljes lakóteret figyelembe véve a konyha területén a legnehezebb a megfelelő világítás kialakítása. A konyhában, főleg a munkapulton nagyon aprólékos munkafolyamatok zajlanak, ezek rossz megvilágítás esetén még balesetveszélyesek is lehetnek.

A teljes konyha ideális világítási rendszerének kialakításához az Alkonylámpa cikkében kaphatunk tippeket. Most merüljünk csak el a konyhapult ideális megvilágításnak rejtelmeiben. Ez az a terület, ahol minden előkészítési folyamat zajlik, ez a konyhának a szíve. Tegyük ezt a felületet jól megvilágítottá, hogy élménnyé váljon a főzés és a konyhában eltöltött idő.

 

Ideális konyhai lámpa típusok

A konyhapult világításhoz alapvetően a pultmegvilágítók lettek tervezve. Ezek működtetési módját is megválaszthatjuk. Vannak direktbe kötött lámpák, és billenő kapcsolóval működtethető modellek is. Ezen kívül még sok más típusú lámpa ötletesen és hasznosan alkalmazható a konyhában is. Más lámpatípusokkal is jól meg lehet a konyhapultot világítani.

A beépíthető lámpa megoldásokat el tudjuk helyezni a felső konyhaszekrény alsó részén, vagy abba beépítve is. Ezeket a rejtett megoldásokat álmennyezetbe beépítve is alkalmazni tudjuk. Rendkívül innovatív és modern megoldások. Ha nincs hova beépíteni, akkor ugyanezt a világítást kialakíthatjuk a sima spotos lámpákkal is. A spotos megoldások legnagyobb előnye, hogy a lámpák elfordíthatóak, így a fény beesési szögét igényeinknek megfelelően állíthatjuk.

A hagyományosnak mondható fénycső jellegű megoldásokból is választhatunk. A fénycsöves megoldások közül már megjelentek a por és páramentes lámpatestek, melyek abszolút előnyösek a konyhai használathoz. A nevük is mutatja, ezek vízvédett kialakításúak, tehát a lakásunk vizes helyiségeiben is nyugodtan használhatjuk őket.

A modernebb stílust preferálóknak a karos világítás megoldások tetszhetnek. Egyik ilyen modell a DISPLAY ADL 50/GU10 SLV. Modern megjelenését több fajta lámpa stílus ötvözetéből alakították ki. Hosszú karral rendelkezik, mely igény szerint elforgatható, plusz még a lámpafej beesési szögét is állíthatjuk.

Bármilyen lámpát választunk, költségmegtakarítás szempontjából azt mindenképp LED izzóval szereljük fel. Ezek az izzó fajták a hagyományos fémszálas izzók töredékét fogyasztják, és élettartamuk is hosszabb. Sőt, a LED-es kivitelekben lehetőségünk van színhőmérséklet választására is. A konyhai területhez javasolt a hideg és minél erősebb fényerő választása, hogy minden jól belátható és biztonságosan használható legyen.

Ha a szavak mellett képekben is szeretnéd látni a felsorolt lehetőségeket, ehhez látogass el az Alkonylámpa webáruházába. Kínálatukban minden igényt kielégítő választék vár. Nemcsak a konyhai megvilágítások specialistái, hanem átfogóan a kültéri és beltéri lámpa választékot tekintve is. Nézz be hozzájuk, biztos megtalálod az igazi lámpát!

Forrás: Hírklikk