A világ legszebb hídjai közé került a Lánchíd

HírKlikk 2019. február 4. 17:45 2019. feb. 4. 17:45

Az építészettel és dizájnnal is foglalkozó magazin, az Achitecturaldiges.com a világ 18 legszebb hídját sorolta fel, az általa összeállított listán a 9. legszebb híd a Lánchíd. A magazin szerint ezek az építmények akár önálló úti célnak is megfelelők lehetnek.

A hidak funkcionális építmények, céljuk, hogy biztonságosan áthaladhassunk egyik oldalról a másikra, akár egy folyó, akár egy szakadék felett – írták. Ezekhez az építészeti alkotásokhoz mindenki hozzáférhet, bárki használhatja őket. Az építészek és tervezők kreatívan is megtervezhetnek és kivitelezhetnek egy hidat.

Az első helyre választották a szingapúri Henderson Waves hidat, amely hullámzó alakzatot ölt. A 36 méter magas híd, csaknem egy kilométer hosszan az ázsiai ország legmagasabb hídja.

A listán többek között szerepel még Malajzia, Argentína, Hollandia és Olaszország egy-egy hídja. Ugyanakkor a magyarok számára legfontosabb a hazai híd elismerése. Az angol William Tierney Clark által tervezett hidat 1849-ben avatták fel, jelenleg is Budapest egyik legnépszerűbb hídja - írja a hiradó.hu.

Forrás: hirado.hu