Alapi FRONT koncert a Glob-ban

2015. október 19. 07:40

Alapi Istvánt ugyan legtöbben az EDDA MŰVEK - ben eltöltött 28 éves munkássága alapján ismerik, de az utóbbi évtizedben egyre nagyobb nyilvánosságot kap, mint olyan gitáros szólista - szerző, aki több kísérletező fúziós zenei albumot tudhat maga mögött. Ezek közül a "NiXfactor" című albuma 2012-ben Fonogram díjat kapott az év legjobb jazzalbuma kategóriában.

István számos művészeti és társadalmi díjat tudhat magáénak, 2007-ben Salgótarján városának Pro Arte díját kapta, 2011-ben a magyar zeneművek bemutatása és megismertetése érdekében végzett kimagasló tevékenységéért az Artisjus Zenei Alapítvány díját vehette át, 2015-ben pedig Nógrád megye díszpolgárává avatták.

A hét érdekes aktualitása vele kapcsolatban, hogy régi, salgótarjáni zenésztársaival, Szilágyi Péter billentyűssel, Vincze László basszusgitárossal és Fekete Sándor dobossal - akikkel az 1983-as Ki Mit Tud dobogós jazz-rock zenekarában, a FRONT-ban játszottak - 2015.10.22-én 20:00-kor újra koncerteznek a Globe Royal Rock and Blues Club-ban, Budapesten, a Csemete u.5-ben.A műsoron saját korabeli kompozicióik, és a műfaj klasszikusai lesznek hallhatók, valamint néhány dalban Török Ádám, a legendás MINI alapitója lesz a vendégük. A belépés dijtalan.