Nem így kellene bánni egy olimpiai bajnokkal, aki a létesítmény névadója

HírKlikk 2020. június 25. 15:35 2020. jún. 25. 15:35

Egy ajtó mögé dugták a háromszoros olimpiai bajnok, profi Európa-bajnok Papp László szobrát a róla elnevezett sportcsarnokban. Fia szerint, ez méltánytalan a kiváló sportemberrel szemben, és biztosan nincs egyedül a véleményével.

Bors számolt be róla, hogy olvasói nem találják a névadó eddig jól látható szobrát a Papp László Sportaréna főbejáratával szemben. Kiderült, hogy a 2008-ban avatott mellszobor megvan, éppen csak áthelyezték egy olyan helyre, ahol nehéz észrevenni.

„A szobor szerencsére megvan, de eredeti helyéről távolabbra tették. Most kissé eldugva, egy oszlopnál szerénykedik. Eh­hez az én beleegyezésemre is szükség lett volna, de senki sem keresett meg a kérdéssel" – nyilatkozta a Borsnak az egykori kitűnő sportember fia, ifjabb Papp László, hozzátéve, hogy ha a szobor melletti ajtót teljesen kinyitják, annak üvegportálja eltakarja a szobrot.

Ifjabb Papp László méltánytalannak nevezte az eljárást, és úgy véli,

nem így kellene bánni abban a sportcsarnokban az olimpiai bajnokkal, aki a létesítmény névadója.

Nem tudunk nem egyetérteni vele, ahogy mások sem, például a Magyar Ökölvívó Szövetség ve­zetése: ők ígéretet tettek arra, hogy minden idők legnagyobb magyar bokszolójának mellszobra és fényképe visszakerül eredeti helyére.

(Címoldali képünk forrása a papplaszlo.hu)