Az automata ajtókat használók környezettudatosak

HírKlikk 2019. május 21. 12:54 2019. máj. 21. 12:54

A folyamatos energiaárak emelkedése, mellett fontos szempont az épületek energiamegtakarítása. Ebben segíthetnek a Record automata ajtói, mivel számos előnnyel rendelkeznek az olyan üzlettulajdonosok számára, akiknek fontos, hogy energiatakarékos és emellett környezettudatos technológiával lássák el üzlethelyiségeiket, épületeiket.

A kézi működtetésű ajtók ideje leáldozóban van. Ehelyett egyre elterjedtebb az automata ajtóműködés, melynek számtalan előnye van a hagyományos nyitású ajtókkal szemben. Egyik előny, hogy nő az épületbe vagy üzlethelyiségbe belépő látogatók komfortérzete. Nincs szükség arra, hogy például megfertőződjön közvetlen kontaktussal influenza időszakban.

Másik igen nagy előny, amiről már a bevezetőben is szót ejtettünk az, hogy jelentős energiamegtakarítással jár, ha valaki automata ajtót szereltet fel. A hőszigetelésen felül az áthaladó forgalom lebonylításának gyorsasága és hatékonysága is számottevően hozzá tud járulni az energiahatékonyság fokozásához. Az automata tolóajtók esetében megszokott téli/nyári üzemmóddal lehet állítani az ajtó nyitási szélességét, azonban ez a legtöbb esetben statikus állapotot jelent, ellenben a record típussal. Amennyiben az ajtót az úgynevezett “Téli”, azaz csökkentett nyitásszélesség üzemmódba állítjuk, nagyobb érkező forgalom esetén - felismerve a helyzetet - ideiglenesen a teljes nyílásszélességét szabaddá teszi, ezzel is gyorsítva az áthaladást, és rövidítve a belső temperált és a külső levegő közvetlen találkozását.

Ha pedig kedvezőek az időjárási viszonyok, teljes szélességében kinyílik az automata ajtó. Nyári melegben, mikor a légkondicionáló berendezések teljes gőzzel üzemelek, jobb, hogy az üzlet helyiségét hűtik, semmint a külvilágot.

A Record automatizált ajtói elősegítik a látogatók, vevők könnyed áthaladását, de segítenek megőrizni az üzlet területének klímáját. Ezen megoldásokkal a hűtési és fűtési számlákon rengeteget lehet spórolni.

És ha már szót ejtettünk az üzemmódokról: további előnye az automatizált ajtó használatának, mikor napi zárás előtt áll az üzlet, szabályozni lehet, hogy meddig engedje az utolsó pillanatokban érkező vásárlókat. Lehetőség adódik arra, hogy zárás előtt kis idővel beállítsuk az üzlet automata ajtaját “Egyirányú” üzemmódba, így az új vevők már nem tudnak belépni az épületbe, azonban az éppen távozók kontroll nélkül el tudják hagyni azt.

Az automata hőszigetelő ajtók

Az automata ajtók beépítésekor a fő hangsúly azon van, hogy minimálisra csökkentse az ajtó álló helyzetében leadott hőcserét. A mai gyakorlat - miszerint a homlokzati automata tolóajtók 100%-a bár hőhídmentes üveggel, mégis hőhidas profil rendszerrel készül - már nem minden esetben elfogadható megoldás.

Az új igények megjelenésére reagálva, a Record kínálatán belül már megtalálhatóak saját fejlesztésű, hőszigetelésben élen járó automatizált ajtók, a THERMCORD és a THERMCORD+. Ez már hőhídmentes rendszerrel készül, akár 3 rétegű üveg befogadására is alkalmas, miközben megőrzi a tolókra jellemző eleganciát anélkül, hogy megbízhatóságban, funkciókban kompromisszumot kötöttünk volna.

Forrás: Hírklikk