Az új Hamupipőke egyszerűen varázslatos! Videó

HírKlikk 2015. október 16. 14:00 2015. okt. 16. 14:00

2015. szeptember 21-én mutatta be a Hamupipőke mesejátékot a Noir Színház.

A Noir Színház szeptember 21-én a budapesti Duna Palotában mutatta be legújabb darabját, a Hamupipőkét, Charles Perrault ismert meséjének színházi adaptációját Iványi Árpád rendezésében. Andersen Hókirálynőjének tavalyi, nagy sikerű bemutatóját követően immáron második gyerekdarabját vitte színpadra a társulat. Hamupipőke közismert történetének számtalan feldolgozása született már. Az egyik legismertebb a francia meseíró, C.Perrault regénye, amelynek alapján írta a szövegkönyvet és alkalmazta színpadra a darabot Iványi Árpád rendező. A történet helyszíne egy vagyonos család otthona, ahol a fiatal és szépséges Hamupipőke kiszolgáltatott szolgasorban él mostohaanyjával és annak két lányával. Bár a legmegalázóbb feladatokat bízzák a fiatal lányra, és cselédként tartják a háznál, ő nem adja fel a reményt és mindig édesanyja utolsó szavai lebegnek a szemei előtt: "Légy bátor és kedves!". Amikor a király meghívókat küld szét, hogy a fiatal hercegnek menyasszonyt találjanak, Hamupipőke reménykedni kezd, hogy ő is rátalálhat a boldogságra, és egy tündér segítségével örökre meg is változik a lány élete.
"A Hamupipőke mesejáték mai, túldigitalizált világunkban azokra az örök érvényű, pozitív értékekre kívánja felhívni a néző figyelmét, mint a hit, a szerénység, a bátorság, a kitartás, az udvarlás tiszteletben tartása, valamint az emberi közeledés tradicionális formái, miszerint a személyi varázs nem az okos telefonon keresztül érkezik, hanem a valóságban, ahol találkozhatunk a spontaneitás szépségével." - mondta Iványi Árpád rendező, majd hozzátette: "A mese rámutat arra is, hogy érdemes hercegi, vagy hercegnői tartással élni mindennapjainkat, és így közeledni egymáshoz. Legnagyobb üzenete pedig az, hogy merjünk nagyot álmodni, és higgyünk ezeknek az álmoknak a beteljesülésében!"
Aki megnézi az előadást, nagyon erős vizuális élménnyel is gazdagodik az Iványi Árpád által megálmodott színpadi látványnak köszönhetően. A részletgazdag és látványos díszletek, a színpompás és csillogó jelmezek, illetve kellékek, valamint a trükkök és a varázsütésre megváltozó helyszínek a gyerekekéhez nagyon közel álló mesevilágot teremtenek a színpadon.
A nagy sikerű bemutatót követően folyamatosan lesznek előadások, a főváros mellett vidéki turnékra is utazik a produkcióval a Noir Színház. Legközelebb október 18-án és 19-én láthatják a nézők Hamupipőkét. A fővárosi helyszín továbbra is a Duna Palota, amely az autentikus belső terénél és a színházterem barokkos pompájánál fogva a legideálisabb hangulatot teremti meg a darab számára.
Hamupipőke szerepében Gaál Mónika látható, aki első komolyabb színházi szerepét játssza. További szereplők: Mostoha: Weisz Ildikó, Anasztázia: Dömök Edina, Drizella: Takács-Kiss Zsuzsanna, Herceg: Illyés Viktor, Hopmester: Harcsik Róbert, Tündér: Veréb Dia, Mesélő: Siménfalvy Ágota. A jelmezeket Veréb Dia tervezte, a látvány és a díszletek megálmodója pedig Iványi Árpád, rendező. Már a darabhoz készült előzetes is varázslatos:

Hamupipőke - Előzetes / Cinderella Trailer from Noir Színház on Vimeo.

További információkat a produkcióról ITT találsz!