Egy horvát focista visszafizette szülőfaluja lakóinak összes adósságát

HírKlikk 2018. július 17. 12:43 2018. júl. 17. 12:43

Ante Rebic már a 2017/2018-as szezonban is felhívta magára a figyelmet és ezt a focivébén is megtette, de nemcsak a futballpályán, ugyanis közel 500 lakosnak fizette ki hitelét és kölcsönét.

Rebic egy Split melletti faluban (Imotski) nőtt fel, édesanyja jogi asszisztensként, édesapja buszsofőrként dolgozott. 19 évesen került Olaszországba, de karrierje nehézségekbe ütközött: 2013 óta a Fiorentina három klubnak is kölcsönadta (Hellas Verona, RB Leipzig, Frankfurt), végül utóbbi klubban töltött második szezonja hozta meg az áttörést, nyáron az Eintracht élt is 2 millió eurós opciós vásárlási jogával, ha úgy akarják, a vb után szép haszonnal adhatnak túl rajta.

A horvát válogatott alapembere bár évek óta külföldön él, nem felejtette el honnan jött. A Heue osztrák lap a játékos egyik legjobb barátját, Lovro Sidniket szólaltatta meg, aki elárulta, hogy Rebic még a világbajnokság előtt 500 lelket számláló szülőfaluja összes lakosának kölcsöneit, banki hiteleit visszafizette.

A két jóbarát fiatalon Splitben voltak csapattársak, a kapcsolatot azóta is tartják. Sidnik nem futott be Rebichez hasonló karriert, megyei csapatokban futballozik, meggyőződése, hogy a horvát válogatott vasárnap megnyeri majd a világbajnokság döntőjét Franciaország ellen, annak ellenére, hogy sorozatban három hosszabbításos párharcon van túl a kieséses szakaszban.