„Egymillió csillag a szegényekért"

HírKlikk 2019. november 29. 18:48 2019. nov. 29. 18:48

Vasárnap kezdődik a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű, egyhetes szolidaritási akciója. A segélyprogram-sorozat eseményeit országszerte több mint 300 helyszínen rendezik meg. Az országos megnyitó Veszprémben lesz – közölte a segélyszervezet.

Az akció idején jótékonysági koncertekre és közösségi gyertyagyújtásokra várják az érdeklődőket, a segíteni szándékozókat. A karitász önkéntesei és az adakozni vágyók főtereken, adventi vásárokban, templomok előtt mécsesekből formálnak szívet vagy a „karitász jelét, a lángoló keresztet", amely a „nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezi" – olvasható a közleményben.

A gyertyákért felajánlott adományokat a segélyszervezet a hátrányos helyzetűek téli megsegítésére –  ételosztásra, élelmiszercsomagokra, kályha és tűzifa adományokra fordítja.

A szolidaritási hét országos megnyitóját vasárnap délután a veszprémi Szentháromság téren tartják. Az ünnepségen köszöntőt mond Udvardy György veszprémi érsek, Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója, Polgárdy Imre (Fidesz-KDNP), a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere és Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója.

A programsorozat december 8-án Pápán zárul. Az Egymillió csillag a szegényekért Franciaországból indult 1998-ban, Magyarország 2008 óta vesz részt a szolidaritási akcióban.

Forrás: MTI/Hírklikk