Ezért lett depressziós Havas Henrik

HírKlikk 2019. január 8. 12:10 2019. jan. 8. 12:10

Visszavonultan él Havas Henrik, aki korábban többször beszélt arról, hogy a mániás depresszió határán mozog, de nem kezelteti magát. A műsorvezető most azt is elárulta, honnan ered a pszichés betegsége.

- Az apám alapvetően depressziós figura volt, amit én örököltem tőle. Az okát is tudom, miért volt az. Egy nagyon tehetséges futballistának indult. 1921-ben született, ami azt jelenti, hogy huszonnégy éves volt, amikor 45-ben fogságba esett a vár ostrománál. Három évvel később, amikor negyven valahány kilósan szabadult az orosz hadifogságból, már nem volt esélye rá, hogy folytassa a focit. Aztán kiderült, hogy én meg antitalentum vagyok, ráadásul ahelyett, hogy rúgnám, pattogtatom a labdát. Azt mondta, ez volt élete mélypontja, amikor foci helyett kosárlabdával állítottam haza – mondta a Star magazinnak Havas Henrik.

- Nekem is nagy csalódás volt a sportkarrierem. Nagyon jó fizikai adottságokkal bírtam, előfordul, hogy fogadásból átugrottam 160 centit farmernadrágban. A MAFC akkori edzője, Glatz Árpád akart leigazoltatni, de sajnos hamar észrevette, hogy hiába jó a fizikai kondícióm, agyban nem vagyok alkalmas erre a játékra. Teljesen mindegy, milyen díjakat nyer az ember az élete folyamán, ha arra emlékszik legélesebben, hogyan dobott győztes gólt félpályáról a hajógyár ellen a meccs utolsó másodpercében. Persze idővel az ember kénytelen elfogadni a kudarcait - mondta a lapnak a visszavonult újságíró.

Forrás: Star