Forma-1 bajnokok, akik nem indultak újra a világbajnoki címért

HírKlikk 2019. október 20. 15:53 2019. okt. 20. 15:53

Amikor Nico Rosberg a csúcsra ért és elhódította a Forma-1 világbajnoki címet, azonnal vissza is vonult a száguldó cirkusz világától. A visszavonulásának bejelentése mindenkit meglepett, azonban érthető volt, hogy nem szeretne tovább versenyezni. Következzen most 4 olyan pilóta, akik különböző okok miatt nem védhették meg bajnoki címüket.

Juan Manuel Fangio

Az argentin származású Fangio 1951-ben az Alfa Romeo versenyzőjeként nyerte meg a világbajnokságot. A 3 futamgyőzelemnek, illetve a két dobogós helyezésnek köszönhetően a szezonban esélyt sem hagyott ellenfeleinek. Az 1952-es idényben már a BRM istállójával versenyzett volna, azonban Monzában egy szerencsétlen ütközés közben megsérült. Az argentin pilóta számára a teljes 1953-as szezont ki kellett hagyni. A kihagyás azonban nem törte meg, hiszen visszatérése után négyszeres bajnok lett a legendás versenyző.

Mike Hawthorn

Nem Nico Rosberg volt az első pilóta a Forma-1 történelmében, aki a bajnokság elhódítása után közvetlenül visszavonult a sportágtól. A brit Mike Hawthorn ugyanis 1958-ban a bajnoki cím megnyerése után teljes mértékben búcsút intett a legrangosabb autóversenynek. A távozás okai között szerepel, hogy barátja, Peter Collins a német nagydíjon tragikus balesetet szenvedett. Hawthorn továbbá egészségügyi problémákkal is rendelkezett, így nem volt teljesen meglepő a visszavonulása.

Nigel Mansell

A markáns bajusszal rendelkező brit pilóta hosszan tartó versenyzés után végül 1992-ben ért fel a csúcsra a Williams autóját vezetve. A Williams csapata azonban Mansell tudta nélkül felvette a kapcsolatot Alain Prosttal, akit az 1993-as szezonra szerettek volna szerződtetni. Amikor a hír kiderült, Mansell rendkívül csalódott volt, és a csapattal rövid idő alatt leépült a kapcsolata. A Forma 1-től való visszavonulása azonban nem jelentette az autóversenyzés végét, hiszen Mansell az amerikai rendezésű IndyCar versenysorozatban folytatta pályafutását. Érdekesség, hogy Mansell az egyetlen versenyző, aki a Forma-1-ben és az IndyCar-ban egyaránt bajnoki címet szerzett.

Nico RosbergAmikor Nico Rosberg a csúcsra ért és elhódította a Forma-1 világbajnoki címet, azonnal vissza is vonult a száguldó cirkusz világától. A visszavonulásának bejelentése mindenkit meglepett, azonban érthető volt, hogy nem szeretne tovább versenyezni. Következzen most 4 olyan pilóta, akik különböző okok miatt nem védhették meg bajnoki címüket.

Végül következzen Nico Rosberg, aki a 2016-os bajnokságban rendkívüli izgalmak közepette ért fel a csúcsra, a brit Lewis Hamiltonnal való csatározások után. A német pilóta bejelentése mindenkit váratlanul ért, azonban a nyilatkozatai után egyértelműen kiderült, hogy számára a világbajnoki cím megnyerése volt mindvégig az egyetlen cél. 25 évnyi kemény munka gyümölcse lett a bajnoki cím elérése a legrangosabb autóverseny-sorozatban, így büszkén távozhatott a sportágtól. 

Ha Te is a népszerű német istálló szurkolója vagy, tekintsd meg a FansBRANDS.hu webáruházban elérhető Mercedes termékeket! A Mercedes ruházatok és kiegészítők kizárólag eredeti, strapabíró anyagokból készülnek, így a maximális minőség garantált.