Gyógyszermérgezés miatt halhatott meg a Família Kft. egykori főszereplője

HírKlikk 2018. szeptember 7. 09:37 2018. szept. 7. 09:37

66 éves korában meghalt Ádám Tamás színész, akit a legtöbben a Família Kft. Szép Károlyaként ismertek. Valószínűleg gyógyszermérgezés okozta a halálát.

Csütörtök délután rendőrök lepték el Ádám Tamás VII. kerületi otthonát, miután a színész fia holtan találta édesapját - írja a Ripost.

A lapnak nyilatkozó szomszédok elmondása szerint a kiérkező orvos már nem tudott segíteni Ádám Tamáson, csak a halál beálltát tudta megállapítani, majd nem sokkal később megérkeztek a rendőrök, akik késő délutánig helyszíneltek.

Ádám Tamást sokan szerették szűkebb lakókörnyezetében, mindig vidám volt, mindenkihez volt néhány kedves szava.

A Radnóti Színházban a nyolcvanas években drámai főszerepeket játszott, jelentős kritikai sikerrel. A Família-sorozat után pedig többször rendezett is, egyik legemlékezetesebb rendezése Az ügynök halála volt, a legendás főszerepet, Willy Loman-t a nagy színész, Andorai Péter játszotta.

1952. május 23-án született Győrben Nagy Sándor Tamás néven. Először a győri Kisfaludy Színház, majd később a szolnoki Szigligeti Színház és a budapesti Radnóti Színház tagja volt, a kecskeméti Katona József Színház társulatában is játszott, majd szabadúszó színész-rendezőként dolgozott. Kirakatrendező iskolát is végzett, olykor a díszleteket és a jelmezeket is ő tervezte.

A Szomszédokban Mágenheim doktor kollégáját alakította 1988 és 1989 között, de feltűnt az Angyalbőrben és a Linda sorozatokban is. Igazán a Família Kft.-vel lett ismert, ahol Szép Károly szerepében láthatták a nézők 1991 és 1999 között.