Hajós András: a nézőktől kérem a pénzt, nem Demeterektől

HírKlikk 2020. július 20. 15:15 2020. júl. 20. 15:15

A műsorvezető egy hosszabb interjúban beszélt a 168 órának a műsora következő évadáról, a koronavírus-járványról, és arról, hogy elfogadna-e állami támogatást.

„Nem árt odafigyelni arra, hogy ha a járvány második hullámára hivatkozva, ismét korlátozásokat rendelnének el, az a valós veszélyről szólna-e vagy teljesen másról. Például arról, hogy valakinek jól jön naponta négy sajtótájékoztató keretében megmenteni a népet. Bárki is van kormányon, ugrásszerűen javulhat a bizalmi indexe, mivel az emberek azt akarják érezni, hogy jó kezekben van az életük. Orbán Viktor számára nincs ennél kedvezőbb helyzet, neki ez az igazi terepe: minél zavarosabbak a közállapotok, minél kevesebb információhoz jut a lakosság, és ő a hatalmi piramisa csúcsáról egy személyben irányíthat. Még mindig jobb persze, ha valódi „ellenséggel” hadakozik, nem az általa kitalálttal. És tény, hogy a vírust elég jól megúsztuk, aki akarja, neki is köszönheti"

– jegyezte meg Hajós András a 168 órának adott interjújában.

 

Hajós elmondta, hogy életében egyszer vett részt NKA-pályázaton, de azt leszámítva, igyekszik távol tartani magát a támogatásoktól, mert úgy érzi, hogy az állami pénz elpuhítja. 

„Én azt szeretem, ha kitalálok valamit, az ötletemet kiviszem a piacra, és megméretődik, hogy mennyit ér. Ha az emberek nem szeretik, nem nézik, amit csinálok, elbukom, és ettől lesz a következő ötletem jobb. Én egyből a köz előtt lépek fel, és tőlük kérem a pénzt, nem Demeterektől. Én Közönség-ösztöndíjas vagyok”

– magyarázta a műsorvezető.

Hajós jelenleg a YouTube-on futó Dalfutár című műsorával foglalkozik és próbálja behozni a vírus miatti lemaradását az augusztusi premierre.