Hernádi Judit nem vetkőzött le Alföldinek

HírKlikk 2019. május 29. 11:00 2019. máj. 29. 11:00

Az ország egyik legnevesebb rendezőjének szabott határozott feltételeket Hernádi Judit, egyebek közt kikötve: még véletlenül sem vetkőzik le a színpadon.

Alföldi Róbert modern művészete széles körben ismert arról, hogy tabudöntögető bátorsággal meztelen jeleneteket is belerak a színházi darabokba. Legutóbb azonban keményfába vágta a fejszét, Hernádi Judit színésznőt kérte fel egy szerepre, aki most a 168 Órának adott interjújában mesélt az emlékezetes pillanatról.

- Alföldi Robi New Yorkban hajnalban felhívott, hogy vállalja szerepet A félelem megeszi a lelket című Fassbinder-darabban. Elolvastam a művet, visszahívtam, hogy vállalom, de nem vetkőzöm. Ez egyébként nem is volt benne a darabban, de Robinál sosem lehet tudni – mesélte a lapnak a 63 éves színésznő.

Hernádi alapvetően határozott és szókimondó nő, fanyar humorral, így nem meglepő, milyen jó összhang alakult ki ő és Alföldi között. Miután azonban máig nagy sikerrel fut a darab a színházban, a rendező bátran odacsípett Hernádinak: „Na, ugye, ezért az előadásért még vetkőzni is érdemes lett volna”.

Hernádi Judot persze tudja kezelni Alföldi beszólásait, hiszen a privát életben nagyon jó barátságot ápolnak egymással – ha azonban elvekről van szó, a barátság nem számít…

Forrás: Színes Ász