Hernádi Judit visszatér a mozivászonra

HírKlikk 2019. március 29. 06:35 2019. márc. 29. 06:35

Áprilisban kezdődik Grosan Cristina első nagyjátékfilmjének, A legjobb dolgokon bőgni kell című vígjátéknak a forgatása Rainer-Micsinyei Nóra főszereplésével. A harmincas nők útkereséséről szóló fanyar humorú film várhatóan 2020-ban kerül a mozikba - közölte a produkció az MTI-vel csütörtökön.

A Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor programjának támogatásával, a Laookon Filmgroup gyártásában megvalósuló film forgatása május 3-ig tart nagyrészt budapesti helyszíneken.     

A Rainer-Micsinyei Nóra főszereplésével készülő filmben jelentős szerepet kap Bányai Kelemen Barna és tíz év után visszatér a mozivászonra Hernádi Judit. A forgatókönyvet a rendező és a főszereplő közösen jegyzik.  

A film főhőse a harmincéves Maja, aki látszólag stabil párkapcsolatban, kiszámítható jövővel éli nagyvárosi életét. A gondtalannak tűnő lét azonban egy éjszaka leforgása alatt a feje tetejére áll, miután Maja talál rá egy váratlanul elhunyt távoli rokon holttestére. A halottszállítók érkezéséig kénytelen egy teljes éjszakát eltölteni a halott nénivel.

Az éjszaka folyamán Maja szembesül mélyen eltemetett problémiáival és rájön, hogy hiába csordogál biztonságosan az élete, a boldogsága érdekében muszáj kockáztatnia. Még akkor is, ha fejest kell ugrania az ismeretlenbe és mindent elveszíthet. 

Forrás: MTI