Horror: 50 ezer lódarázs fészkelte be magát egy jászberényi házba

HírKlikk 2018. augusztus 10. 08:44 2018. aug. 10. 08:44

Hatalmas fészket építettek a lódarazsak egy jászberényi pár házába, akkorát, hogy az egy személyautó belsejének a negyedét is kiteszi. Ráadásul kétszeresen is nagyon para volt a helyzet. Egyrészt, mert a feleség várandós, másrészt pedig azért, mert a férj édesanyja tavaly épp darázscsípésbe halt bele, allergiás volt – derül ki a Blikk cikkéből.

"Két-három hete azt tapasztaltuk, hogy fűnyírás után egyre több lódarázsszállingózik a kertben. Amikor megpillantottam, hogy mekkora fészket építettek a háztető alá, a víz is levert. Mindennap kint vagyunk, és dolgozunk reggeltől estig.Különösen megviselt a dolog, mert tavaly anyukámat a nyakán csípte meg egy darázs, s senki sem tudta, hogy allergiás rá. A mentők hiába értek időben a helyszínre, nem tudták megmenteni őt" – emlékezett a férfi, aki most várandós felesége, Anett (32) és leendő gyermeke életéért is aggódott. Első babájukat októberre várják.

Szóval jött egy profi darázsirtó, és elpusztította mind egy szálig a körülbelül 50 ezer lódarazsat. Miközben a szakember dolgozott, Anett és József a melléképületben lapult. A darázsbefogó nem engedte őket az akció közelébe.

Halálos lehet

A lódarázs csípése enyhébb esetben is bőrpírt, illetve duzzanatot okoz, de jelentkezhet kiütés és zsibbadás is az igen erős fájdalom mellett. Súlyosabb esetben előfordulhat verejtékezés, szédülés, rosszullét, hányinger, hányás, légszomj, légzéskimaradás, szívpanasz, émelygés, akár eszméletvesztés is. Bármelyiket tapasztaljuk, azonnal mentőt kell hívni, mert akár egyetlen csípés is halálos lehet – magyarázta dr. Bense Tamás orvos.

Via: Blikk