Mihályi Győző: belerokkantam ebbe az ügybe

HírKlikk 2019. december 21. 09:30 2019. dec. 21. 09:30

Az Újszínház lezárta a zaklatási ügyet. A színész állítja, belerokkant a zaklatási vádakba.

„Az egészségi állapotom miatt, kértem a színház vezetőségét, mentsenek fel a nagyobb szerepeimből. Nyugtatókkal teletömve, múlt vasárnap még eljátszottam egy egyáltalán nem könnyű főszerepet, de alig tudtam a játékra koncentrálni” – mondta a színművész a Blikknek.

Amikor közönség elé kellett állnia, csak mondta a szerepe szövegét, de közben remegett a lába.

A Fővárosi Önkormányzat – mint fenntartó – december 6-án kért tájékoztatást az Újszínháztól egy vagy több 2016-ban elkövetett szexuális zaklatás ügyében. Az állítólagos zaklatási ügyről először a hvg.hu írt, azt közölve, hogy 2016-ban egy nem színész alkalmazottat érhetett zaklatás az Újszínházban.

Később kiderült, hogy az állami díjjal is kitüntetett Mihályi Győzőt hozták hírbe, aki tagadta a vádakat. A színész ezzel együtt úgy érzi, ezt a foltot már sosem mossa le magáról.

„Mondtam a szavakat, járkáltam a színpadon, de közben végig azon kattogott az agyam, mit gondolnak rólam az emberek a nézőtéren, hogy nézzek a szemükbe? Úgy gondolom, védekezhetek a rágalomözön ellen, megpróbálhatom letörölni magamról a szégyent, de ez a bélyeg már örökre rajtam marad”

– fejtette ki.