Múzeumra fel! Újra látogathatók a múzeumok

HírKlikk 2020. június 21. 20:20 2020. jún. 21. 20:20

Ettől a hétvégétől már látogatható a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Magyar Nemzeti Múzeum is. Szombaton még csak kevesen voltak, de egyébként sem várható tömeg, mert korlátozások azért vannak – tudósított az ATV Híradója.

Távolságtartás, maszkviselés és kézfertőtlenítés. Ezek az első piktogramok, amelyeket meglát a látogató, ha belép a Nemzeti Múzeum kapuján. De a nyitva tartás is csak korlátozott: csupán az állandó kiállítások látogathatók.

Tomka Gábor, a Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese a csatornának elmondta, hogy a nyitás után egyelőre még korlátozottan fogadnak látogatókat, egyszerre 250-en lehetnek a kiállítóterekben. „Ez az egész múzeumra vonatkozik és két órás idősávokra...10.00-től 18.00-ig van nyitva a múzeum, négy ilyen idősávban”. 

Kultúrából ugyanakkor nem volt hiány a karantén alatt sem. Ahogy sok más intézmény, így ők is az online térbe költöztek. Volt például online nyomozós játék, meg online kurátori tárlatvezetés sorozat is. „Rengeteg blogbejegyzés született, nagyon sikeres sorozataink is voltak, több tízezer látogatónk volt.... Egy-egy ilyen válsághelyzet lehetőséget is ad újabb dolgok kipróbálására és elsajátítására” – fűzte hozzá”.

 
Forrás: Hírklikk