Az a Sziget Fesztivál, amit eddig megszoktunk, nem lesz idén

HírKlikk 2020. április 12. 20:25 2020. ápr. 12. 20:25

A Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó, idén 90 milliárd forintból gazdálkodó Magyar Turisztikai Ügynökség komplex javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak annak érdekében, hogy enyhítse a válság turizmusra gyakorolt hatásait. A vezérigazgató, Guller Zoltán szerint, olyan típusú Sziget Fesztivál, amit eddig megszoktunk, nem lesz idén.

Guller az mtu.gov.hu oldalon hallható podcast-beszélgetésben – egyéb témák mellett – kitér a nyári fesztiválokra is. Mivel szinte biztos, hogy idén nem jönnek neves külföldi sztárok Magyarországra, folyamatosan zajlik az egyeztetés a fesztiválok szervezőivel, és arra szeretnék ösztönözni őket, ha azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, más formában ugyan, és döntően hazai zenészekkel és művészekkel, de rendezzék meg az eseményeket. 

Ehhez a korábbi fesztiváltámogatások sokszorosát tervezi kiosztani az ügynökség. Az intézkedés nemcsak a turizmusélénkítés szempontjából fontos, hanem a hetek óta fellépések nélkül maradt művészek számára is hatalmas segítség. A magyar kormány állítólag az eddigi támogatások többszörösét fogja szétosztani azon rendezvények között, amelyek a hónapok óta bevétel nélkül létező MAGYAR zenészeket, színészeket, bábosokat, előadóművészeket foglalkoztatását segítené a fesztiválszínpadokon. 

 

Forrás: Hírklikk