Nyomtatómustra: Samsung M2625D automata duplex

HírKlikk 2019. április 23. 13:40 2019. ápr. 23. 13:40

Ha olyan nyomtatót keres, amely egyszerűen kezelhető, megbízható, olcsó a fenntartási költsége, továbbá belső lapadagolóval rendelkezik, automata duplex funkciója is van, akkor a Samsung M2625D lesz a remek választás, akár otthonába, akár irodájába keres nyomtatót.

A Samsung nyomtatócsalád egyik tagjával, a Samsung M2026-ossal találkozhattak az olvasók az elektronikai boltokban, mivel a 2625 és a 2026 közeli rokonságban állnak egymással, mégis különböznek, már a megjelenésükben is. A Samsung M2625D a nagyobb modell, akár azt is írhatjuk, hogy a 2026 továbbfejlesztett verziója, mert épp ott ad egy kis pluszt, amivel kiemelkedhet az egyszerű lézernyomtatók közül.

Az M2625D paraméterei

Méreteit tekintve nagyobb, mint az M2026, de még így sem kell óriási, kiterjedt méretei miatt aggódni, mert csupán 2-3 cm-rel nőtt nagyobbra. Súlyban azonban többet nyom, tehát nem fogjuk minden egyes alkalommal áthelyezni, ha a helyzet úgy kívánja. A saját műszaki paramétereit ügyesen használja ki. Külső és belső - 250 oldalas - lapadagolója is van, ami a korábbi verzió M2026 esetében csak 150 oldalas volt, kizárólag lenyitható tálcás kivitelben. Fenntartási és üzemeltetési költsége alacsonyabb, amit fokozni lehet, ha prémium kategóriás utángyártott lézertonerrel üzemeltetjük.

Milyen előnyei vannak az M2625D-nek?

A nyomtató egyik előnye, hogy vastagabb, akár 220 grammos papírokra is könnyen készít nyomatokat. Másik előnyét már a nevéből is kiolvashatjuk, ami az automata duplex tulajdonság. Az M2625D ezen funkciója annyit tesz, hogy hardveresen támogatja a kétoldalas nyomok készítését.

Magyarán ez annyit fog jelenteni a gyakorlatban, hogy nem kell azzal szöszmötölnünk, hogy a papírokat mindig átfordítsuk, valahányszor dupla oldalas dokumentumot készülünk nyomtatni. Nemcsak időt, de felhasznált papírt is spórolhatunk.

A nyomtatási sebessége 20 lap/perc, ami némileg alulmarad az M2026 26 lap/perces értékével szemben, a fájlokat azonban immáron 128 MB-os memóriában tárolja a nyomtató, a testvérmodell 8 MB-ja helyett.

További fejlesztések

A Samsung M2625D is rendelkezik olyan fejlesztésekkel, mint az egygombos nyomtatási képesség, vagy a Samsung ReCP, ami nem más mint a Samsung saját fejlesztésű intelligens képjavító technológiája. Az Easy Eco Driver funkció segítségünkre lesz akkor, ha a festékkel és a papírokkal takarékosan kívánunk bánni.

A Samsung M2625D csendesen és energiatakarékosan működik. Megbízhatósága is üti az elvárásokat. Egy dologgal azonban nem vagyunk megelégedve, az pedig az, hogy milyen kevés dolgot tartalmaz már megint az alapcsomag.

Mit rejt a doboz?

A korábbi verzióval megegyezően, a M2625 csomagjának tartalma sem rejt alapvető kiegészítőket, ezeket önállóan kell majd beszereznünk, mikor megvásároljuk a nyomtatót. Tehát ha emellett a készülék mellett döntünk, mindenképp szerezzünk be USB kábelt, mert csak ezen keresztül fogjuk tudni csatlakoztatni a számítógépünkhöz, mivel nincs beépített Wifi és Ethernet kapcsolat.

Forrás: Hírklikk