Orbán személyesen vitte el a Kossuth Nagydíjat Törőcsik Marinak

HírKlikk 2019. március 16. 15:51 2019. márc. 16. 15:51

Kossuth Nagydíj a legnagyobbnak. Isten éltesse Törőcsik Marit - írta közösségi oldalán a miniszterelnök , aki több fényképet is posztolt a velemi találkozásról.

A kétszeres Kossuth-díjas Törőcsik Mari kapta idén a legmagasabb, művészeknek járó állami kitüntetést, a Kossuth Nagydíjat. Nem lehetett ott személyesen a díjátadón, ezért a miniszterelnök személyesen vitte el velemi otthonába a kitüntetést.

 

Egy egész nemzet örömére Törőcsik Mari jobban van, és boldoggá tette a Kossuth Nagydíj is. A nagy színésznő a Nemzet Színésze, a Nemzet Művésze és most már az egyetlen színész, aki háromszoros Kossuth-díjas. Törőcsik Mari előtt összesen heten kaptak háromszor Kossuth-díjat. Illyés Gyula és Kodály Zoltán mellett a nagy zongoraművész, Fischer Annie és a korszakos operarendező, Nádasdy Kálmán is.

Törőcsik Mari meghatottan vette tudomásul az újabb elismerést:

Mióta tudom, hogy megkapom, komolyan mondom, egyre jobban érzem magam. Igaz, Budapestre, a Parlamentbe még nem tudok felmenni. Egyelőre ahhoz is össze kell szednem magam, hogy eljussak a szombathelyi kórházba vizsgálatra. De, itt Velemben aztán kipihenem magam, itt nyugalom és béke van.

Forrás: Hírklikk