Oszter Sándor majdnem megfulladt a színpadon 

HírKlikk 2018. október 3. 16:32 2018. okt. 3. 16:32

Hajszálon múlott Oszter Sándor (70) élete! A Kossuth- és Jászai-díjas színész egy alkalommal majdnem a színpadon lelte halálát. A szörnyű emlékekről a Borsnak mesélt.

Oszter korábban már többször került életveszélybe, de mind közül a legemlékezetesebb az a színházi akasztás volt, amely majdnem valódi tragédiába torkollott.

A kőszegi Várszínház 1984. július 19-én mutatta be a Hantjával ez takar című darabot, amelyben a főszerepet, Kiss János altábornagyot alakította a művész. A történet szerint a mű végén Kiss bitóra kerül, amelyet a színpadon is eljátszottak: alaposan meghurkolt kötelet vetettek Oszter nyakába, aki egy sámlin állt, mert az úgysem látszik a körülötte táncoló kollégáktól.

"Az egyik szereplő a nagy mulatozás közben véletlenül kirúgta alólam a széket, én pedig ott lógtam felakasztva"mesélte a színművész, aki percekig küzdött az életéért, mire észrevették, hogy a szenvedése nem a darab része.

"Egy szerencsém volt, hogy amikor kirúgták alólam a széket, az egyik ujjammal a nyakamhoz kaptam, beleakasztottam a hurokba, így nem fulladtam meg. Életem leghitelesebb alakítása volt"

Forrás: Bors