Pásztor Anna zaklatóját emberölés előkészületével is megvádolhatják

HírKlikk 2019. február 21. 18:56 2019. feb. 21. 18:56

Emberölés bűntett előkészületével is megvádolhatják azt a férfit, akivel szemben korábban az Anna & the Barbies énekesnőjének, Pásztor Annának zaklatása miatt indult eljárás.

 A Pesti Központi Kerületi Bíróság hatáskörének hiányára hivatkozva a Fővárosi Törvényszékre tette át az ügyet.

A közlemény szerint a bizonyítási eljárás során felmerült, hogy a vádiratban szereplő cselekmény - a vádtól eltérően - emberölés bűntette előkészületének is minősülhet. A bíróság szerint ugyanis a tárgyaláson megtekintett fényképek, üzenetek, valamint a tanúvallomások tartalma és a vádlott tárgyaláson tett nyilatkozata is a zaklatás vétségénél súlyosabb bűncselekmény elkövetésére utal.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész novemberben adott tájékoztatást arról, hogy vádat emeltek a férfi ellen. Közlése szerint a 40 éves férfi naponta többször is személyes jellegű, a sértett mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozó, negatív és nyomasztó hangvételű üzeneteket küldött.

Az énekesnő kérte a vádlottat, hogy ezt hagyja abba, később le is tiltotta őt a közösségi oldaláról. A férfi viszont új profilt hozott létre, és arról, valamint ismerősei profilján keresztül folytatta a zaklatást. Viszonzatlan érzelmei miatt bosszút fog állni az énekesnőn - írta neki -, később pedig erőszak alkalmazására is utalt.

A férfi egyik fenyegetésének megfelelően augusztusban a zenekar budapesti koncertjén is megjelent. A biztonsági szolgálat azonban fénykép alapján felismerte őt, és értesítette a rendőrséget. A rendőrök elfogták a vádlottat, aki jelenleg is letartóztatásban van - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI/Hírklikk