Rékasit nem vigasztalja a kártérítés

HírKlikk 2018. november 17. 18:23 2018. nov. 17. 18:23

Nyáron született ítélet abban a közlekedési balesetben, amelyet Rékasi Károly szenvedett el három és fél évvel ezelőtt. A bíróság az autóst találta hibásnak, így az ügy már a kártérítési szakaszba lépett. Rékasi Károly több tízmilliós sérelemdíjat kér.

A színész ügyvédje, dr. Kozma Péter reménykedik benne, hogy az összeg nagy részét még karácsonyig megkapják.
 
"A felelősségbiztosítás nemcsak a vagyoni kárra terjed ki, hanem az úgynevezett sérelemdíjra is. A biztosító természetesen figyelembe veszi az összetört motor értékét, de azon felül 2,5 évnyi kiesett jövedelmet, a maradandó egészségkárosodást is. Ügyfelemnek szüksége volt háztartási kisegítőre, aki szintén pénzbe került. Figyelembe kell majd venniük azt is, hogy a lába megrövidülése miatt Károly soha többet nem lesz képes elvállalni bizonyos szerepeket, ezáltal is bevételtől esik el" - mondta a Borsnak az ügyvéd.
 
Rékasi elmondta:
 
"Egyáltalán nem örülök ennek az összegnek, az lenne számomra az öröm, ha azt az életemet élhetném, amit az a férfi egy balra kanyarodással összetört. Vártam a bíróságon az ítélethirdetést, és könnyezve hallgattam, ez tény, de nem lesz könnyebb az életem attól, hogy egy számot látok a bankszámlámon"
- fogalmazott a színész. Hozzátette: minden lépés fáj a combjában, ez a pénztől nem múlik el.
Forrás: Bors