Szívrohamot kapott Torgyán József özvegye

HírKlikk 2019. április 29. 05:00 2019. ápr. 29. 05:00

Torgyán József özvegye, Cseh Mária mindeddig titkolta, hogy nem csak lelkileg betegedett bele a férje halálába. Az egykori operettprimadonna, aki férje mellett országgyűlési képviselő is volt, most elárulta: a tragédia után újra előjöttek korábbi szívproblémái és kisebb szívrohamot kapott.

- Huszonegy évvel ezelőtt is volt már probléma a szívemmel, igaz, akkor egy csodálatos utazástól hirtelen elmúlt a betegségem - kezdte a Ripostnak Marika, aki még 1998-ban látogatott el Egyiptomba Torgyán Józseffel együtt. A program része volt egy látogatás az egyik legnépszerűbb helyi látványossághoz, a gízai Nagy szfinxhez. Amit ott tapasztalt, arra a mai napig nem tudja a magyarázatot!

- Egy nagyon meredek, hosszú lépcsőn kellett felmenni a szfinx legfelső termébe. Kicsit izgultam, hogy a szívem miatt fog-e menni, de amint beléptem a szoborba, hihetetlen erőt éreztem magamban, minden bajom elmúlt. Mintha valami csoda történt volna velem - áradozott a lapnak a politikus özvegye.

A hazaérkezés után Marika egyből felkereste az orvost, aki közölte vele a meglepő diagnózist: nyoma sincs a szívproblémáknak!

- Biztos vagyok benne, hogy a szfinxnél tett látogatásomnak köszönhetően gyógyultam meg. Egészen a férjem két évvel ezelőtti haláláig tünetmentes voltam, utána sajnos újra előjöttek a problémák, kaptam egy kisebb szívrohamot - mondta Marika.

Az egykori operettprimadonna tavaly nyáron esett át életmentő szívműtéten, egy sztentet, vagyis fémhálót ültettek be az érbe, ami biztosítja a szív megfelelő működését. Marikának ezen felül szívgyógyszereket is kell szednie, az egyik még kísérleti stádiumban van.

Forrás: ripost.hu