Szurikátaügyben a megharapott gyerek apja is megszólalt

HírKlikk 2018. május 16. 16:30 2018. máj. 16. 16:30

Az apa szerint az állatpark is felelős, bár azt is elismerte, hogy gyermeke is hibázott. Az állatpark igazgatója is megszólalt az ügyben.

Mint ismert, elhunyt a Kecskeméti Vadaspark szurikátája, miután egy gyerek benyúlt az állathoz, aki erre megharapta őt, a gyerek pedig az ijedségtől földhöz vágta az állatot. A boncolás során kiderült, hogy az állat két utódot várt, Zara halálát pedig aortarepedés okozta.

Mint írják, a harapás után a kisfiú elment lemosni a kezét, egyik osztálytársa pedig jelezte az állatkert egyik munkatársának, hogy mi történt. Ezután az állatot a park igazgatója szájon át lélegeztette az állatot, és szívmasszázst is alkalmazott volna, de vért folyt ki az állat száján és az orrán.

Az Index most arról ír, hogy a gyermek édesapja a Facebookon szólalt meg az üggyel kapcsolatban. A férfi elismerte, hogy hibázott a gyerek, de a felelősség kérdését az állatparkkal kapcsolatban is felvetette. Szerinte egy nyitott tetejű kifutóról van szó, és a gyerekek a levegőben mozgatva kezeiket, futásra ingerelték az állatokat, és az ő gyermeke kicsit mélyebbre nyúlt.

Az állat a gyerek körmeit is átharapta – írta –, aki ekkor ijedtében csapta a földhöz az állatot. Szerinte ezután az igazgató a síró gyerekkel kiabált, később pedig taxival kellett a gyereket kórházba vinni. Szerinte az igazgató nagyobbat hibázott a fiúnál, amikor egy állatot helyezett egy ember elé.

A portál megkeresésére Tokovics Tamás igazgató arról beszélt, nem ez történt, hanem még ők keresték ezután a gyereket, és az osztállyal lévő pedagógust is nekik kellett megkeresniük. Mivel a gyerek teljesen bezárkózott, az eseménysort a társai mesélték el a szakembernek.

Megemlítette az igazgató azt is, hogy kedden megtette azt a gesztust, hogy felhívta az iskolát, hogy a gyerek hogyléte felől érdeklődjön, és azt a választ kapta, hogy a gyerek keze gyógyul, és az sem látszik, hogy lelkileg megtört volna.