Telekocsizik a sorozatsztár

HírKlikk 2015. április 30. 20:10 2015. ápr. 30. 20:10

A Jóban Rosszban Misije Budapest és Győr között ingázik. Nagy Balázs fizetését szinte felemészti a kétlakiság, ám amióta telekocsizik, anyagilag megengedheti magának.

"Az első Győrben töltött fél évemben szinte naponta buszoztam a két város között. Aztán győri lányt vettem feleségül, a balettben táncolt. Kisfiunk, Máté szinte a színházban nőtt fel, és többet volt az autóm gyerekülésében, mint babakocsiban. Édesanyjával a színházban adtuk át egymásnak. Gyakran jött velem Budapestre is a szüleimhez" - meséli Nagy Balázs, aki időközben elvált, és mostanában már többet játszik a fővárosban, mint Győrben.

"Ott szeretek ébredni, ahol próbám lesz. Épp ezért rendszerint előadás után indulok, hiszen éjszaka könnyebb, gyorsabb közlekedni. Kollégáim ajánlották a Telekocsi lehetőséget, így az utasokkal megosztjuk egy-egy utazás költségeit. Eleinte bizalmatlan voltam: a saját kocsimba, a magánszférámba engedjek idegeneket? Majd tájékozódtam: ez biztonságos, regisztrált rendszer, autótulajdonosról és utasról is minden adat hozzáférhető a világhálón. Vannak visszatérő utasok, de folyamatosan jönnek újak is. Jól jön egy kis jövedelem-kiegészítés: a fizetésemet szinte felemészti a kétlakiság" - mondja Nagy Balázs, aki eddig legalább száz emberrel utazott már.

"Legutóbb egy lányt hoztam Győrből, végigcsacsogta az utat, ébren tartott. A színház zárt közösség, ezért is hihetetlenül kinyílt a világ számomra, amióta ezt csinálom. Érdekes emberekkel ismerkedem, érdekes beszélgetések alakulnak, annak ellenére, hogy sosem erőltetem a beszélgetést. Gyorsan telik az idő. Egyetlen hátránya: azelőtt útközben mindig szerepet tanultam, ezt most nem tehetem" - meséli Nagy Balázs, a Jóban Rosszban Misije.