Tévedésből kérték az Amazon dolgozóitól a TikTok törlését

HírKlikk 2020. július 13. 11:30 2020. júl. 13. 11:30

A vállalaton belül terjedt el egy e-mail, ami szerint az Amazon arra kéri az alkalmazottait, hogy távolítsák el a TikTok nevű alkalmazást.

A cégen belüli e-mailek kiküldése – amelyben a kínai szoftver törlését kérik – a vezetőség állítása szerint, egy hiba miatt történt.

Az Amazonnál pénteken kezdett terjedni a céges levél, miszerint veszélyes a TikTok, ezért törölni kell az olyan okoseszközökről, amelyekről elérhető a vállalat levelezőprogramja.

A hvg.hu azonban a Engadget értesüléseire hivatkozva, arról számol be, hogy a vezetőség szerint, tévedés történt az e-mail kiküldésekor és szó sincs arról, hogy tiltanák a ByteDance által készített szoftvert.

Azt azonban nem magyarázta meg az Amazon, hogy mi volt az a hiba és hogyan lehetséges, hogy a vállalat minden dolgozójának kiküldték az értesítést.

Mike Pompeo, a Trump-kormány külügyminisztere néhány napja beszélt már arról, hogy vizsgálják, hogyan tilthatnák be az országban a TikTokot. A politikus akkor azt mondta, hogy csak azoknak ajánlja a program letöltését, akik szívesen adják át személyes információikat a Kínai Kommunista Pártnak. Konkrét bizonyítékot azonban nem említett.

Forrás: hvg.hu