Tölthető kerékpár lámpa vagy fejlámpa?

HírKlikk 2019. április 23. 14:09 2019. ápr. 23. 14:09

Így, hogy végre itt a tavasz, előkerülhetnek újra a bringák. Aki idáig nem fordított rá elég figyelmet, ideje, hogy alaposan átnézesse a drótszamarat, hiszen igen sok minden függ az állapotától és a felszereltségétől.

Az egyik legfontosabb kérdéskör amire ki kell térnünk egy bicikli esetében az a lámpa kérdésköre. Mivel ezt a KRESZ elég egyértelműen szabályozza, akad mozgásterünk a kérdésben, de a legfontosabb természetesen az, hogy meglegyenek ezek a kötelező tartozékok. Vagyis mindenképp rendelkeznünk kell:

  • előre egy fehér vagy kadmiumsárga fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható lámpával,
  • hátra egy piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával.

Arra nem tér ki a jogalkotó, hogy az adott lámpának hol kell elhelyezkednie a kerékpáron, így akár azt úgy is értelmezhetjük, hogy egy fejlámpával kiválthatjuk az első lámpát. Ennek az egyetlen hátulütője, hogy nehogy a következő bringázáskor elfelejtsük magunkkal vinni, mert evidensnek vesszük, hogy a bringánk rendelkezik vele. Ezt érdemes mindig szem előtt tartani.

Első-hátsó lámpa vagy fejlámpa? Mit válasszunk?

Első lámpának igazán jó választásnak bizonyulhat a Favour B0317 tölthető LED kerékpár lámpa. Ez a vízálló lámpa kifejezetten okos döntés, mivel 850 lumen fényerőt bocsát ki, ami pont elegendő ahhoz, hogy hatékonyan tájékozódjunk bringázás közben, de ne vakítsuk el a forgalom egyéb résztvevőit. Az akksi töltöttségét egy kis kijelzőn tudjuk figyelemmel kísérni, ami ha kicsit alacsony lenne, akkor micro USB segítségével bármikor feltölthető.

Ugyanígy első lámpaként funkcionálhat a Favour H0717R tölthető LED fejlámpa, amit így nem kell a kerékpárra rögzíteni. Bringázáshoz kifejezetten jó választás, elegendő fényt bocsát ki a mindennapi használathoz. 3 fényerő szinttel és 3 villogó üzemmóddal rendelkezik, amik között egy elektronikus kapcsolóval válthatunk kedvünkre. Az akkumulátor állapotát itt is könnyedén leolvashatjuk és az USB-vel való töltés is megegyezik a fenti lámpával. Sőt, a hátrafelé világító piros fénynek köszönhetően megfelelően jelzi az aktuális helyzetünket, bár ahhoz, hogy hátsó kerékpár lámpaként funkcionáljon, nem feltétlenül elegendő a fénye.

Végül pedig a Favour B0117 tölthető LED hátsó kerékpár lámpa, ami egy tökéletes hátsó lámpa, ami akár 15 órás üzemidőt is képes egyhuzamban világítani. Ugyanakkor a látható fénycsík 270°-os ultra széles megvilágítást biztosít akár 100 méterig. Ezt szintén egy kijelzőn tudjuk megtekinteni, és töltés tekintetében is rendkívül gazdaságos, hiszen ugyanaz az USB kábel használható mindegyik kerékpár lámpához.

Ha nem tudna választani a fentiek közül, akkor keresse a zseblampa.com weboldalt, számos információt talál még a témában.

Forrás: Hírklikk