Új dallal idézi meg a diákéveket a Sugarloaf!

HírKlikk 2016. április 22. 19:00 2016. ápr. 22. 19:00

Bár a Sugarloaf tavaly lépett 20. életévébe, a nagy ünneplésre mégis idén kerít sort a zenekar. Ugyanis Tóth Szabi és csapata az év második felében rukkol elő XX címűjubileumi nagylemezével, most pedig egy új dallal lepték meg a közönséget.

"Lombos Marci ironikus szövege tökéletesen egybecseng a dal keserédes, fanyar, mólos világával. Ez a szám nem akar több lenni, mint ami! Véleményem szerint leginkább a hangulata és az életérzése az, ami erős. Olyan témáról szól, amit mindenki átélt, és ezt a dalt hallgatva bizony feltódulnak a fiatalkori emlékek. Érdekes, hogy amikor megmutattuk a barátainknak, akkor az első refrénnél mindenki mosolygott, második hallásra pedig már tudták is a szöveget." - árulta el a Múlatóról Tóth Szabi.

"Jelenleg különösen közel áll hozzám ez a dal, mert mostanában rendszeresen esem nosztalgikus hangulatba, és törnek rám azok a bizonyos csínytevős, boldog diákévek." - tette hozzá a csapat basszusgitárosa, KneifGeri.
A zenekar az új szerzeményhez természetesen klipet is készített. A fekete-fehér videó igencsak jó hangulatúra és élethűre sikeredett:

"Nagyon jól éreztem magam a klipforgatáson, főleg, hogy aznap volt a születésnapom is! Nem egy imagevideó lett ezúttal, sokkal inkább egy őszinte hangulatú, igazi Múlatós klip, ahol önfeledten buliztunk. Egy pillanatig sem hazudtoltuk meg magunkat, nem volt műmosoly, sem semmilyen kötelező beállás."- kezdte a Sugarloaf énekesnője, NkuyaSonia. " Ez egyébként alapkoncepciónk is volt, mármint hogy egy igazán valóságos dolgot csináljunk! Így meghívtuk a barátainkat, beszereztünk rengeteg színes italt és csaptunk egy jó házibulit." - így a videó kapcsán Tóth Szabi.

Ahogy azt már említettük, a formáció még ebben az évben jelenteti meg legújabb, jubileumi lemezét, amelynek munkálatai már gőzerővel zajlanak.

"Tizenéves koromban szinte egyáltalán nem hallgattam magyar zenét, egyedül a Sugarloaf-ot. Mondhatom, hogy ezeken a zenéken szocializálódtam. Most pedig, hogy ennek a csapatnak lehetek az énekesnője, mindenképpen hatalmas dolog a számomra." - meséli Sonia. "Ez az a csapat, ahol mindenki szereti a próbákat, hiszen mindannyian bolondosak vagyunk. Hatalmas nevetések vannak, amelyek minden munkát, felvételt, napot feldobnak." - mesélte lelkesen a dob mögül Simonyi Zádor.

"12 dalt választottunk a 20 évből. Van, amit teljesen, van, amit részben változtattunk meg. Ránc felvarrtunk, de akad olyan szám is, amit eredeti állapotában hagytunk. A korong igazi különlegességét a közreműködők teszik hozzá. A vendégek egytől-egyig a hazai zenei élvonalból vannak, a népzenésztől a rock énekesen át egészen a hip-hopformációig... Nagyon inspiráló munka ezekkel az emberekkel együtt dolgozni! Ajánljuk ezt a lemezt mindenkinek, aki szereti a különleges kísérletezéseket." - mondja a készülő albumról Szabi.

"Aki az én korosztályom, vagy egy kicsit idősebb nálam, azok ismerik, szeretik ezeket a számokat. Nekik különösen ajánlom majd a lemezt, mert azzal, hogy új köntösben, más előadókkal adjuk át őket, nem mindennapi élmény lesz, nem csak nekünk, de a hallgatóknak is." - egészítette kiSonia.