25 kérdés fideszes szavazókhoz

Ceglédi Zoltán 2015. november 20. 07:31 2015. nov. 20. 07:31

Szeretném tudni, önök mit gondolnak, ugyanis a nyilvános vitákban és a kommentekben mindig kikerülik a választ, ha ezekről a kérdésekről esik szó.

1. A Fidesz nemrég azzal kampányolt, hogy a menekültek "elveszik a magyarok munkáját"; az elmúlt 10 hónapban hány magyar munkáját vette el mondjuk egy szír menekült?

2. Szijjártó Péter milliós zakót dob a százmilliós villája előtti kukába - mivel a miniszter fizetése nyilvános adat, és abból erre a fényűző életmódra nem futná, ön szerint honnan szerez rá pénzt?

3. Hát Rogán Antal?

4. Apropó, Rogán: tavaly decemberben még a Fidesz frakcióvezetőjeként arról beszélt, hogy a kormánypárti képviselőcsoport támogatja Kocsis Máté javaslatát a gyerekek, újságírók és politikusok kötelező drogszűréséről, és szerinte "a drogszűrés ellenzői a drogot támogatják"; azóta sincs ilyen szűrés, tehát önök, fideszesek a drogot támogatják?

5. 2008-ban a Fidesz népszavazáson törölte el a felsőoktatási tandíjat, kormányra kerülve viszont sokkal durvábbat vezetett be - ön szerint mikor cselekedett helyesen Orbán Viktor?

6. Egyetért-e a vonatjáratok újabb ritkításával, és ha igen, így gondolta akkor is, amikor a Fidesz még ellenzékben támadta az akkori kormányt ugyanezért?

7. Rend lett-e két hét alatt?

8. Ön szerint 2010-től négy éven át azért nyert el sokmilliárdos közbeszerzéseket Simicska Lajos cége, mert ő tudta a legjobban és legolcsóbban kivitelezni ezeket, és az elmúlt egy évben pedig azért nem, mert már mondjuk "rosszabbul dolgozik"?

9. Ön is úgy emlékszik, hogy Pozsgay Imre már a szocializmusban is a keresztény-konzervatív értékekért harcolt?

10. Ön se tudott addig normális családi programot kitalálni vasárnaponként, amíg nyitva volt a TESCO meg a sarki SPAR?

11. Jó ötlet volt-e a KLIK létrehozása annak fényében, hogy drágábban működtetik az iskolákat, mint korábban az önkormányzatok, de még így is milliárdos tartozást halmoztak fel, késnek a rezsiszámlákkal, hónapok óta a legkülönbözőbb kifizetésekkel adósak a pedagógusok felé, és totális a káosz, mivel ők akarják még azt is eldönteni, hogy egy iskola rendelhet-e papírt a fénymásolóba?

12. Egyetért-e a szaporodó iskolabezárásokkal, és ha igen, bírálta-e 2010 előtt az ez ellen tüntető fideszeseket?

13. Maga megenné a menzákon felszolgált ételeket, különös tekintettel a hányáscsicsókára?

14. Rászólt-e valaha a kommentekben zsidózó kormánypárti hozzászólókra, vagy ön is a polgári keresztény-konzervatív értékrend részének tartja az antiszemitizmust?

15. Vajon ha nem büdös komcsi besúgó spicliket rejteget a Fidesz, akkor mi az oka annak, hogy továbbra sem nyilvánosak az ügynökakták?

16. Hát annak, hogy a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárának tavaly egy volt ÁVH-s ügynököt neveztek ki?

17. Ön szerint akkor volt igaza Orbán Viktornak, mikor ellenzékben ellenezte az egykulcsos adót, vagy amikor kormányra kerülve bevezette?

18. Tudna-e pár példát mondani arra, hogy miben javult 2010 óta a magyar egészségügy?

19. Ismer-e egyetlen olyan embert, aki bármelyik önkormányzatnál felkereste már a Kerényi-féle Alaptörvény Asztalát?

20. Milyen előnyeit érzi annak, hogy egész Európában nálunk a legmagasabb, 27% az áfa?

21. A közszolgálati média feladata a pártatlan tájékoztatás, vagy a fideszes propaganda megvalósítása?

22. Bármelyik is: ha ön dönthetne évi nyolcvanmilliárd forintnyi közpénz sorsáról, erre költené?

23. Ma is úgy gondolja, hogy Magyarország jövőjét és biztonságát a "keleti nyitás" és az Európa ellen vívott szabadságharc szolgálja?

24. Ha Magyarország jobban teljesít, miért ment el mintegy félmillió polgártársunk külföldre?

25. Ha végignézi a fenti kérdéseket, ki meri jelenteni, hogy tudta, mire szavaz, amikor 2010-ben, illetve tavaly Orbán Viktor pártját választotta?