A virágok segíthetnek belső békéd megteremtésében

Foglár Noémi 2019. július 25. 14:25 2019. júl. 25. 14:25

Kétségbeesett vagy, túlhajszolod magad, esetleg önbizalomhiányban szenvedsz? Ha nem érzed harmonikusnak lelkiállapotodat, élj a Bach-virágterápia egyszerű, mégis nagyszerű öngyógyító módszerével!

A mindennapos kötelezettségek teljesítése sokunknak felemészti az energiáit, ezáltal nehezen találunk megnyugvást, békét ebben a rohanó világban. Lelki egyensúlyunk megbomlik, ezáltal diszharmonikussá válunk.

Ebbe a helyzetbe azonban nem kell beletörődnünk. A dr. Edward Bach által, az 1930-as években felfedezett módszer növények virágaiból készült eszenciák segítségével képes pozitívan hatni lelkiállapotunkra.

A Bach-virágterápia rendszerét alkotó 38 féle virágeszencia mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a számunkra megfelelő szert, először is meg kell határoznunk, milyen lelki problémával küzdünk vagy mi az, amit meg szeretnénk változtatni a személyiségünkben.

Ha sikerül konkretizálnunk gondunkat, nincs más dolgunk, mint, hogy az interneten vagy egy, a témával foglalkozó könyvben megkeressük azt az eszenciát, amelyet a problémánk megoldására javasolnak.

A megvásárolt alapeszenciából öntsünk két cseppet egy harminc milliliteres barna üvegbe. Töltsük fel szénsavmentes ásványvízzel és egy kevés brandyvel, a tartósítás miatt.

Ha eszenciakeveréket szeretnénk készíteni, akkor minden egyes alapeszenciás üvegből tegyünk két-két cseppet az üvegbe. Fontos, hogy hatnál több különböző eszenciát ne használjunk! A kész keverékből naponta négyszer négy cseppet öntsünk egy pohár vízbe, és szép lassan, kortyonként igyuk meg!

Forrás: Hírklikk