Egy jelentős érv a maszkok viselése mellett!

HírKlikk 2020. szeptember 7. 18:06 2020. szept. 7. 18:06

Sokkoló felvételeket közöltek az Észak-Karolinai Egyetem Orvostudományi Karának tudósai arról, ahogy a koronavírus elözönli az emberi tüdő sejtjeit.

A fotók a New England Journal of Medicine folyóiratban jelentek meg, és az Észak-Karolinai Egyetem Orvostudományi Karának tudósai készítették őket. A képeken a hörgősejteket megfertőző vírusok éppen elözönlik a tüdőt.

Azt látjuk, ahogy a vírusok a megfertőzött sejtek saját szaporító mechanizmusait felhasználva, másolatokat készítenek magukról, és azok kiömölve a sejtből, új sejteket fertőznek meg. „Mintha robbanni készülnének” – írták le a jelenséget, ami megmagyarázza, hogy egy mély belégzéssel hogyan fertőződik a tüdő, támadják meg a vírusok ezrei az orr nyálkahártyáját (ezért veszti el a beteg a szaglását), vagy a nyálmirigyeket, ami pedig a szájszárazságot okozza.

„Ez jelentős érv lehet a már fertőzött és a még meg nem fertőződött személyek számára a maszkok viselése mellett, a koronavírus terjedésének korlátozása érdekében” − mondta a sokkoló képek készítője, dr. Camille Ehre.

Forrás: livescience