Ha hiszel benne, biztosan segít…

Foglár Noémi 2019. július 18. 13:05 2019. júl. 18. 13:05

Mit gondolsz? Az apró, személyes tárgyak, azaz az amulettek segítő ereje felsőbb erőktől vagy belőlünk, azaz a hitünkből ered?

Már az ókorban is sokan hittek abban, hogy amulett viselésével megvédhetik szellemi és fizikai egészségüket, és az emberek ezen hite nem veszett el a 21. századra sem.

Egyesek a kavicsoknak, a kagylóknak, az egyes szimbólumoknak más és más mágikus erőt tulajdonítanak. Mások viszont úgy gondolják, hogy ha a nyakunkban hordjuk amulettünket, az átveszi testünk belső energiáinak rezgéseit, majd felerősíti és visszasugározza ránk az energiát. Így lesz képes rá, hogy megvédjen valamitől, segítsen céljaink elérésében, úgymond különleges erővel ruházzon fel minket.

Bárhogy is legyen, a lényeg, hogy segít.

Számtalan típusú amulett létezik. Drága-és féldrágaköveket, csigákat, kagylókat, állati karmokat, fogakat, valamint különböző szimbólumokat egyaránt fel lehet ruházni segítő energiával.

Sokan hordanak maguknál Buddhát megformáló apró szobrot, mert a hiedelmek szerint kerek hasának megsimogatása hatására pénz áll a házhoz. A szkarabeusz alakú tárgyakról az járja, hogy megóvnak a veszélytől, és sok szép élményt vonzanak be az életünkbe.

Sok nő visel delfin alakú medált, mert az állítólag átsegít a szerelmi bánaton. Az elefánt alakúak a jó döntések meghozatalához kellenek. A jin-jang medálok segítenek fenntartani a test, a lélek és a szellem harmóniáját. Tipikus szimbólum és nem csupán a keresztények körében a kereszt, amely az emberfeletti energiát jelképezi.

Forrás: Hírklikk