Ne hagyd, hogy úrrá legyen rajtad a szorongás!

Foglár Noémi 2019. július 17. 10:39 2019. júl. 17. 10:39

Megmérettetések előtt természetes, hogy izgulsz. Ilyen esetekben jól is jöhet, mert fokozhatja a teljesítményedet. Viszont, ha életed áthatja a szorongás, az megfoszt minden örömtől. Ne hagyd!

A félelemnek hatalmas ereje van. Merevvé, cselekvőképtelenné tesz vagy menekülésre sarkall. Lelkileg megvisel, ezáltal kiábrándulttá, keserűvé válhatsz. Mindez azt eredményezheti, hogy nem fogod tudni értékelni az élet szépségeit. Nem szabad eljutnod eddig, nézz szembe a félelmeiddel!

Nem az a jó megoldás, hogy tartósan elkerülöd azokat a helyzeteket, amelyek félelmet váltanak ki belőled. Lehet, hogy átmenetileg hatásos megoldásnak tűnik, azonban hosszú távon tovább fokozza a szorongást, ha menekülsz előle, mivel így esélyed sincs arra, hogy legyőzd.

Igyekezz a félelmet kiváltó helyzeteket sikeresen megoldani, hogy önbizalmad megnőjön. Hidd el, hogy képes vagy megállni a helyedet egy-egy szituációban, és megérdemeld azt, hogy pozitív dolgok történjenek az életedben.

Akármilyen nehezedre is esik, próbáld erősíteni a tudatodban az előbb említetteket, különben te leszel önmagad legnagyobb ellensége. Ha félsz valamitől, azt be fogod vonzani. Amíg menekülsz előle, a nyomodban lesz.

Úgy érzed, aktuális problémád beszűkíti az életed, semmi másra nem tudsz koncentrálni, így azt sem tudod, hogyan állj neki ennek a küzdelemnek?

Gondjaidat beszéld meg valakivel, aki lelkileg közel áll hozzád, még ha nem is tud érdemi tanácsot adni. A fontos az, hogy legyen valaki, aki meghallgat, együtt érez veled és támogat.

Emellett kezdj el rendszeresen sportolni, mert a fizikai aktivitás feszültség-levezető hatású. Valamint végezz olyan tevékenységeket, amelyek örömet szereznek, kikapcsolnak, s meglátod, mindez segíteni fog helyreállítani lelki egyensúlyodat.

Forrás: Hírklikk