Tisztítsuk légzőszerveinket sóval!

Foglár Noémi 2019. július 23. 09:41 2019. júl. 23. 09:41

Manapság gyógyszerek tömkelegéből válogathatunk, ha allergiától, asztmától, megfázástól, arcüreggyulladástól vagy torokfájástól szenvedünk. Panaszainkat enyhítik, azonban az immunrendszerünk meghálálná, ha helyettük egy természetes anyag, a kristálysó segítségét vennénk igénybe.

Az út pora, az autók által kibocsájtott gázok, a gyártelepek füstje olyan mértékben szennyezetté tették a levegőt mára, hogy az már önmagában is feladat elé állítja légzőszerveinket, s ezáltal megterheli immunrendszerünket. A só azonban segíthet helyreállítani az egyensúlyt.

Nem kell mást tennünk, mint ellátogatnunk egy sóbarlangba vagy egy sókabinba, és élveznünk gyógyító hatását. Ezekben a helyiségekben kristálysó-ionizátorokat használnak, amelyek megtisztítják a levegőt. A negatív töltésű ionok megkötik a pozitív töltésű porszemeket.

A sóbarlangok levegőjében szálló ionizált kristálysó belélegezve megtapad a légzőszervek felületén, ezzel segíti szervezetünk egészséges működését, fokozza légzőszerveink öntisztulását és meggátolja a gyulladások kialakulását.



Ezen felül még számos fizikai, vegyi és biológiai tényező együttes hatásmechanizmusa segíti a barlangterápia hatékonyságát. A só számos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, többek között kalciumot, káliumot, jódot és cinket, amik fokozzák az anyagcserét, ezáltal felgyorsítják a méreganyagok távozását.

A terápia használata ajánlott asztmásoknak, allergiában szenvedőknek, idült alsó és felső légúti hurutosoknak, nehéz légzéses betegeknek, baktériumfertőzések esetén, a vegetatív idegrendszer erősítéséhez és kruppos gyermekeknek.

Természetesen, nem csupán a már kialakult gondok, problémák kezelésére alkalmas kiválóan, hanem nagy segítséget nyújt az egészség megőrzésében is. Erősíti az immunrendszert, fokozza a teherbíróképességet, és segíti a szmog, illetve a dohányfüst által a tüdőbe kerülő szennyeződések tisztulását. Nem javasolt azonban azoknak, akik tuberkolózisban vagy tüdőrákban szenvednek.

Forrás: Hírklikk