Vigyázz, mit firkálsz - elárulja a titkaidat

Foglár Noémi 2019. július 22. 14:34 2019. júl. 22. 14:34

Iskolai előadások, értekezletek és telefonbeszélgetések közben sokan öntudatlanul firkálgatni kezdenek a jegyzeteikre, könyvek lapjaira. Közben bele sem gondolnak, hogy ezek a spontán papírra vetett ákombákomok sok mindent elárulnak aktuális lelkiállapotukról.

Ha az átlagnál egy kicsivel több elpazarolható energiánk van, és ez párosul az önkifejezés feszítő érzésével, akkor unalom hatására firkálgatásba kezdünk. A különböző vonalakból és ábrákból kikövetkeztethetőek egyes személyiségjegyeink, illetve az aktuális pszichés közérzetünk, hangulatunk.

A finom, melegszívű személyek, akiknek az életében meghatározó szerepet játszanak az emberi kapcsolatok, általában érzelmes motívumokat, szíveket, virágokat rajzolnak. A szívecskék jelentése egyértelmű, aki ilyet rajzol, az szerelmes. Ha a szívet átlövi egy nyíllal, valószínűleg beteljesületlen vágyról van szó. A virágok firkálgatása arról árulkodik, hogy az illető konfliktuskerülő személyiség, harmóniára vágyik.

Az elvont intelligenciájú emberek, akik a logikai gyakorlatok iránt vonzódnak, általában geometriai figurákat rajzolgatnak. A háromszögek azt jelzik, hogy alkotója olyan lendületes, céltudatos személyiség, aki elismerésre vágyik, és azt általában meg is kapja.

Aki négyszögeket rajzol, nagy valószínűséggel nem egy álmodozó karakter, a fantáziája nehezen indul be. Ez viszont előnyére válhat az életben, mert határozottságával és logikájával nagy eredményeket érhet él.

Aki a négyzetet azonnal dobozzá bővíti, éppoly reális gondolkodó, mint az előzőek, ám az ő életében az érzelmek is nagy szerepet kapnak. Harmóniára, kiegyensúlyozottságra törekszik, emberi kapcsolatait tökéletessé szeretné tenni.

Ha a négyzetből házat formál valaki, biztonságra, stabilitásra vágyik. Fontosak számára a barátai és a családja, mivel ők képesek azt a kiegyensúlyozottságot biztosítani neki, amelyre szüksége van ahhoz, hogy a munkahelyi feladatait tökéletesen el tudja látni.

A zsúfolt rajzok, például a keresztek, a rácsok és a vonalak sokasága, szorongást jeleznek. Aki kereszteket firkálgat egymás mellé, bizonytalan, áldozatnak érzi magát, és arra vágyik, hogy valaki segítsen megoldani a problémáját.

A rácsok "alkotóját" is súlyos gondok nyomasztják, ráadásul úgy érzi, hogy nem talál rájuk megoldást. A számos szaggatott vonal is félénkséget, óvatosságot jelez.

Aki köröket firkálgat, nagy eséllyel befelé forduló személyiség, olyan, aki elzárkózik a világ elől. Amennyiben a körök egymásba fonódnak, a firkálgató szeretne kitörni az adott lelkiállapotából, szívesen nyitna a külvilág felé.

Aki nem szabályos köröket, inkább tojásformákat rajzol, túlzottan önbizalomhiányos, ezért attól tart, hogy a környezete csak a hibáit veszi észre. Tisztában van azzal, hogy ez nem megfelelő állapot, ezért bizonyítani akar.

Forrás: Hírklikk