A Szkeptikusok első Laposföld-díját Káslert előzve Gődényék nyerték

HírKlikk 2021. április 24. 14:45 2021. ápr. 24. 14:45

A Szkeptikus Társaság idén először kiosztotta a Laposföld-díjat, amit az kaphatott meg, aki az elmúlt évben a társaság közönsége és az egyesületük tagsága szerint egyaránt a legtöbbet tette a tudomány és a józan ész társadalmi elfogadottsága ellen.

A Telex beszámolója szerint nagyon erős volt a mezőny, igazi „nehézsúlyú konteósok" szerepeltek benne. Íme a jelöltek, és jelölésük indoklása:

– Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József, az „Orvosok a tisztánlátásért” szervezet prominensei, „a járvány ideje alatt kifejtett tudományellenes és népbutító tevékenységükért”;

– Szendi Gábor, „a tudomány félremagyarázásáért, valamint a saját üzletének és termékének propagálásáért”;

– Prof. Kásler Miklós miniszter úr, a Magyarságkutató Intézet és Baltavári Tamás író-rendező, a Történelmi Animációs Egyesület elnöke, a „a pozsonyi csatáról készült történelemhamisító, tárgyi tévedésekkel tűzdelt, alacsony színvonalú végtermék elkészítéséért”;

Schobert Norbi, alias „A nemzet biokémikusa”, „fáradhatatlan önképző és nép(félre)nevelő tevékenységéért”;

Varga „C-peptid” Gábor „a Covid-világjárvány idején promotált csodatévő termékei révén a Gazdasági Versenyhivatallal folytatott hősies küzdelméért”.

A Szkeptikus Társaság szavazással döntötte el, hogy ki nyerje a díjat. Az elismerést Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József, az „Orvosok a tisztánlátásért” szervezet prominensei nyerték.

A második legtöbb szavazatot Kásler miniszter úr, és Baltavári Tamás kapták.