Cate Blanchett és Helen Mirren is kiáll az SZFE-ért

HírKlikk 2020. szeptember 7. 19:28 2020. szept. 7. 19:28

David Lan, a londoni Young Vic színház egykori igazgatója szervezi azt az aláírás gyűjtést, amelyben a brit film- és színházi világ kiválóságai tiltakoznak a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ellen – számolt be a hang.hu.

A szerkesztőségbe eljuttatott – és folyamatosan bővülő – lista szerint az aláírók között található a hazánkban is jól ismert és többszörös Oscar-, Golden Globe- és Bafta-díjnyertes Cate Blanchett, valamint a szintén Oscar-, Golden Globe- és Bafta-díjas Helen Mirren színművész, Peter Brook színházi és filmrendezőt, Colm Toibin, Philip Pullman és Michael Chabon író, valamint Stephen Frears és Richard Eyre rendező is.

Az intézmény Facebook-oldalának tanúsága szerint az Európai Színházi Unió tagjai is az SZFE mellett állnak, csakúgy mint az Európai Filmakadémia.

A színművészetisek vasárnap délután egy élőlánc segítségével kiragasztották az egyetem chartáját a Parlamentre, a Magna Charta Universitatum azokat az alapelveket fekteti le, amelyek alapján a hallgatók el tudják képzelni az együttműködést.