Elhunyt Pamela, koronavírus-fertőzés miatt

Sas István 2020. szeptember 17. 13:12 2020. szept. 17. 13:12

Pamela, akit többnyire Pamcsikának becéztünk, egy nagyon aranyos cica volt. Néhány napja hirtelen rosszul lett, és a kezelés ellenére, elhunyt. Az állatorvos pedig nagyon megijesztett, amikor elmondta, hogy ez koronavírus-fertőzés miatt történt.

Az egész azzal kezdődött, hogy Pamela hirtelen abbahagyta a táplálkozást, pedig még egy nappal korábban is imádott enni. Az állatorvos szerint, ebben közrejátszott, hogy nem érzékelt már szagokat és ízeket. Pamela napokig kapott infúziót és gyógyszereket, de az orvos már az elején őszintén megmondta, hogy nem lehet tudni, sikeres lesz-e a kezelés.

Azt már csak a végén árulta el az orvos, hogy a betegséget koronavírus okozta. Amikor látta, hogy nemcsak szomorú vagyok, hanem meg is ijedtem, elmagyarázta: ez nem ugyanaz a koronavírus fajta, ami az emberek közötti járványt okozza. A koronavírusoknak több fajtája van, ezek csak rokonok, és nem egyformák. Azt is megtudtam, hogy Magyarországon is hosszú évek óta jelen van ez a koronavírus, rengeteg cicát megfertőzött már. A fertőzött cicák többsége nem beteg, nincs semmilyen tünetük, egy részük azonban – akár a fertőzés elkapása után évekkel – hirtelen rosszul lesz. A betegek egy része aztán meggyógyul, a többiek meg elpusztulnak.

Mindez azt jelenti, hogy a koronavírusok egyes fajtái rég elterjedtek a világban, Magyarországon is jó ideje jelen vannak. Csak éppen az idei világjárvány kitörése előtt, kizárólag állatok között terjedtek. Bizonyára az emberek között most egyre gyorsabban terjedő fajta is korábban állatokban élt és onnan került át az új gazdatestbe, az emberbe. A biológiai változatosságnak, az evolúciónak van árnyoldala is.

A fenti tények alapján, azt javaslom az összeesküvés-elméleteket hirdető és a koronavírus létét tagadó marháknak, kérdezzék meg állatorvosukat, gyógyszerészüket!